Ένας «Μαραθώνιος» ανάπτυξης εφαρμογών στη Θεσσαλονίκη

Ένας «Μαραθώνιος» ανάπτυξης εφαρμογών στη Θεσσαλονίκη

Ο διαγωνισμός Hackathlon καλεί όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 23 Νοεμβρίου.

Εφαρμογές και υπηρεσίες πρωτότυπες και καινοτόμες, που θα βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών μέσω υπολογιστών, tablet και κινητών τηλεφώνων, θα αναζητηθούν στη διάρκεια του διαγωνισμού «Hackathon», που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών (Hackathon) που οργανώνεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανοιχτής Γνώσης Ελλάδας (Open Knowledge Greece) και την Ερευνητική Μονάδα URENIO και απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τον πλούτο των ιδεών τους πάνω σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Οι προγραμματιστές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό καλούνται να εστιάσουν σε οποιοδήποτε από τα κρίσιμα θέματα που βελτιώνουν τη λειτουργία της πόλης: καθαριότητα, μεταφορές, ενέργεια, διατροφή, ύδρευση, κτίρια, υποδομές, διακυβέρνηση κ.λπ.

«Δεν είναι ένας μαραθώνιος σε δρόμο, αλλά σε χώρο κλειστό, όπου οι διαγωνιζόμενοι σε ομάδες θα πρέπει να έχουν εφαρμογές χρήσιμες και άμεσες στην καθημερινή ζωή των δημοτών» ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, παρουσιάζοντας τον διαγωνισμό.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στην Πολυτεχνική Σχολή, Περικλής Μήτκας, αφού στάθηκε στη στενή συνεργασία του κεντρικού Δήμου με το πανεπιστήμιο υποστήριξε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός μπορεί «να αναδείξει τα κρυμμένα μυαλά της πόλης».

«Το Hackathon είναι ένα βήμα για να εντοπίσουμε όσους έχουν φαντασία και μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα. Φαντασία και έμπνευση σ’ έναν κόσμο που διψάει», πρόσθεσε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, φορέα διοργάνωσης του “Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014” Μαρία Πασχαλίδου.

Ο ανοιχτός διαγωνισμός θα φιλοξενηθεί στον ανοιχτό χώρο συνεργατικής συνεργασίας Coho, στην οδό Ναπ. Ζέρβα 10, ενώ οι εφαρμογές θα περάσουν από κριτική επιτροπή για να αναδειχτούν οι τρεις καλύτερες που θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 23 Νοεμβρίου στη διεύθυνση hackathess.eu.