Ενδυνάμωση της εξωστρέφειας για τη ΛΟΥΞ

Ενδυνάμωση της εξωστρέφειας για τη ΛΟΥΞ

Στην αύξηση της κερδοφορίας και την ενίσχυση των εξαγωγών της προσβλέπει η εταιρεία αναψυκτικών για το 2013.

Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας αλλά και στη διεύρυνση του μεριδίου αγοράς της εταιρείας αναψυκτικών και χυμών ΛΟΥΞ Μαρλαφέκας, στοχεύει η διοίκηση. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Μαρλαφέκας, κατά τη διάρκεια συνάντησης με δημοσιογράφους, η Λουξ στοχεύει στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της μέσω διερεύνησης και ανοίγματος νέων αγορών, αλλά και μέσω ενίσχυσης των υφιστάμενων εμπορικών της συνεργασιών.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία συμμετέχει σε διεθνείς εμπορικές εκθέσεις τροφίμων και ποτών που προσελκύουν εκπροσώπους από τον χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών γενικότερα.

Η ΛΟΥΞ πραγματοποιεί ήδη εξαγωγές σε Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Κύπρο, Αλβανία, Ελβετία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά καθώς και Παναμά, Κίνα και Ισραήλ. Επιπλέον οι συζητήσεις είναι σε ώριμο στάδιο για διείσδυση της εταιρείας στην αγορά των Αραβικών Εμιράτων, της Ν. Αφρικής, της Ταιβάν και της Σαουδικής Αραβίας, όπου η ζήτηση στα εισαγόμενα προϊόντα είναι μεγάλη, καθώς και ενδυνάμωση της διείσδυσης της αγοράς της Κύπρου, που είχε ανακοπεί από τον περασμένο Απρίλιο λόγω των οικονομικών και κοινωνικών γεγονότων.

Διαβάστε ακόμη: Ενισχύει τις πωλήσεις της στην Αυστραλία η Λουξ

Στόχος της Λουξ για την προσεχή πενταετία είναι οι εξαγωγές να αποτελούν το 10% του κύκλου εργασιών της εταιρείας, αφού νέα καινότομα προϊόντα, αλλά και σημαντικές εμπορικές συνεργασίες θα αποτελούν τον μοχλό ώθησης προκειμένου να υλοποιηθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Όπως αναφέρθηκε, οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας είναι μηδενικές, ενώ την τελευταία οκταετία υλοποίησε παραγωγικές επενδύσεις ύψους 14,5 εκατ. ευρώ, κάνοντας χρήση αποκλειστικά των δικών της κεφαλαίων και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την έναρξη λειτουργίας τον Απρίλιο του 2009 της νέας βιομηχανικής μονάδας που βρίσκεται στο Αίγιο και αφορά την καθετοποιημένη παραγωγή της συσκευασίας PET.

Διαβάστε ακόμη: ΕΤΕ: Οι ΜμΕ επιθυμούν να καινοτομήσουν

Παράλληλα σε τελική φάση βρίσκεται η συμφωνία για την υλοποίηση επένδυσης, η οποία έχει ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, ύψους 33 εκατ. και αφορά τη δημιουργία νέας, πρότυπης γραμμής παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στο Αίγιο.

Όσον αφορά το μερίδιο αγοράς το δίμηνο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου στην κατηγορία αναψυκτικά με γεύση η ΛΟΥΞ κατέχει το 20,8% (έναντι 18,9% το αντίστοιχο περυσινό δίμηνο) ενώ για την επόμενη διετία αναμένεται αύξηση 25%.

Την τελευταία πενταετία σημειώνεται συνεχής αύξηση του τζίρου της εταιρείας στα επίπεδα του 28,50%. Ο κύκλος εργασιών της το 2012 διαμορφώθηκε στα 24,8 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 αναμένεται γύρω στα 27 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 8-10%. Ανοδικά εκτιμάται ότι θα κινηθεί και η κερδοφορία της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: ΣΕΒ: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα το 2013