ΕΝΕΙΣΕΤ: Ισότητα στην κορυφή

ΕΝΕΙΣΕΤ: Ισότητα στην κορυφή
Πριν από λίγες ημέρες σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε ότι η «ισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση «σε 300 χρόνια»!

Τη σημασία της γυναικείας ηγεσίας στον χώρο των επιχειρήσεων ανέδειξε, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών. Η ΕΝΕΙΣΕΤ αξιοποίησε την εμπειρία των γυναικών μελών της Διοικούσας Επιτροπής της και προώθησε ένα μήνυμα ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της «γυάλινης οροφής», που συχνά υπάρχει για τις γυναίκες στελέχη των επιχειρήσεων και εμποδίζει την ανέλιξή τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Ελένη Βρεττού, Διευθύνουσα Σύμβουλος Attica Bank, και Μέλος της ΔΕ της ΕΝΕΙΣΕΤ, «Η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, και μάλιστα σε θέσεις ηγεσίας, παραμένει δυσανάλογα περιορισμένη, ακόμη και σήμερα, παρά τις θεσμικές παρεμβάσεις ή τις εξαγγελίες όλων. Στην Attica Bank μπορούμε με υπερηφάνεια να πούμε ότι είμαστε από τις λίγες εταιρείες στην Ελλάδα, και δη τράπεζα, με ισχυρή γυναικεία παρουσία στο top-management, από επιλογή και όχι εξ ανάγκης συμμόρφωσης με κάποια ποσόστωση».

Η κυρία Βιολέττα Λάππα, Διευθύνουσα Σύμβουλος Ι. Κλουκίνα – Ι. Λάππας και Μέλος της ΔΕ της ΕΝΕΙΣΕΤ, ανέφερε ότι: «Οι γυναίκες ως ανώτερα στελέχη λειτουργούν με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και διακρίνονται για την ευρηματικότητα και την πολύπλευρη θεώρηση των πραγμάτων όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν προβλήματα και την οποιαδήποτε κρίση. Ίσοι δε σημαίνει ίδιοι, γι’ αυτό και η συνύπαρξη και συνεργασία των δύο φύλων είναι απαραίτητη για την πρόοδο των επιχειρήσεων και της κοινωνίας».

Από την πλευρά της, η κυρία Σμαράγδα Ρηγάκου, Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Νομική Σύμβουλος Διοίκησης Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και Μέλος της ΔΕ της ΕΝΕΙΣΕΤ , επεσήμανε ότι «Η κατάρριψη των διακρίσεων εγγυάται τη δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Η συμπερίληψη πρέπει να εισχωρήσει στο DNA όλων των επιχειρήσεων».

Τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες δράσης και παρέμβασης της ΕΝΕΙΣΕΤ και η αποτελεσματική εφαρμογή του σχετικού θεσμικού πλαισίου, καθώς και η ενσωμάτωση των βέλτιστων πρακτικών για τη διασφάλιση της ισότητας των φύλων στα ΔΣ των εισηγμένων εταιρειών, είναι μια από τις προτεραιότητας της Ένωσης.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: