Ενέκρινε η Κομισιόν 176 εκατ. ευρώ για έργο επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική

Ενέκρινε η Κομισιόν 176 εκατ. ευρώ για έργο επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική
epa08445948 A view of the European Commission headquarters building Berlaymont as the sun goes down in the European district in Brussels, Belgium, 26 May 2020. EPA/OLIVIER HOSLET Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος ασφαλέστερη διάθεση των λυμάτων στους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, στην Αττική. Στα χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνεται η αξιοποίηση των εκροών της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων για αρδευτικούς σκοπούς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ένα έργο επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική, αξίας άνω των 176 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η επένδυση αφορά την κατασκευή σύγχρονων υποδομών αποχέτευσης ώστε να καταστεί δυνατή η ασφαλέστερη διάθεση των λυμάτων στους δήμους Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδας, στην Αττική.

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα δήλωσε σχετικά: «Αποτρέποντας την έκλυση ανεπεξέργαστων ή ανεπαρκώς επεξεργασμένων λυμάτων στο περιβάλλον, το έργο αυτό θα συμβάλει σε ένα καθαρότερο και υγιέστερο θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των τουριστών της Αττικής», σημειώνει. «Στα χαρακτηριστικά του έργου περιλαμβάνεται η αξιοποίηση των εκροών της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων για αρδευτικούς σκοπούς, έτσι ώστε να μειωθεί η άντληση υπόγειων υδάτων από τα ανώτερα στρώματα του εδάφους και να μειωθεί η αλάτωση. Το έργο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2023.