Έγγραφο αποδεικνύει ότι οι θεσμοί ζήτησαν μειώσεις συντάξεων στην Ελλάδα

Έγγραφο αποδεικνύει ότι οι θεσμοί ζήτησαν μειώσεις συντάξεων στην Ελλάδα
(Ξένη Δημοσίευση) Ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Νίκος Παππάς (2Α), ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης (3Δ), ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης (2Δ) και ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος (Α) που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ) στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (ΔΕΝ ΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ) στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσει πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Σύμφωνα με ντοκουμέντο που παρουσίασε το in.gr οι πιστωτές ζητούν επίσημα περικοπές 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό για το 2016 και 2017.

Ετήσιες περικοπές στο Ασφαλιστικό ύψους 1% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 1,8 δισ. ευρώ, για το 2016 και το 2017 ζήτησαν οι δανειστές από την ελληνική αντιπροσωπία στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κείμενο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα in.gr.

Όπως αναφέρει το κείμενο «μεταρρυθμίσεων για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και παραπέρα» (reforms for the completion of the current programm and beyond) το πρώτο πακέτο μέτρων θα υιοθετηθεί άμεσα στοχεύοντας σε εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ για την περίοδο 2016 και 2017 και θα καταργεί τις εξαιρέσεις και θα περιορίζει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Επίσης θα αυξάνει τις εισφορές υγείας των συνταξιούχων και θα εξαλείφει σταδιακά το ΕΚΑΣ έως τον Δεκέμβριο του 2018.

Σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος του προέδρου Γιούνκερ, Μαργαρίτης Σχοινάς, και η Άνικα Μπράιντχαρτ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτήρισαν ως «παραπληροφόρηση και ανακρίβειες» τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως ζητήθηκε μείωση των συντάξεων. Όπως όμως δείχνει το κείμενο που δημοσιεύει το in.gr οι θεσμοί ζήτησαν από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις.

Ολόκληρο το έγγραφο όπως δημοσιεύτηκε

1/4