Ενισχυμένη εξωστρέφεια και αύξηση πωλήσεων για την Coca Cola 3Ε το α’ τρίμηνο

Ενισχυμένη εξωστρέφεια και αύξηση πωλήσεων για την Coca Cola 3Ε το α’ τρίμηνο
Photo:

Από το Σχηματάρι σε 11 αγορές του κόσμου, εξάγει τα προϊόντα που παράγονται στο mega plant της η Coca Cola 3E.

Από το Σχηματάρι σε 11 αγορές του κόσμου, ακόμη και στις ΗΠΑ, εξάγει τα προϊόντα που παράγονται στο mega plant της η Coca Cola 3E. Η συγκεκριμένη μονάδα, για την επέκταση της οποίας έχουν επενδυθεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 24 εκατ. ευρώ αποτελεί την 7η μεγαλύτερη μονάδα του ομίλου στις 28 χώρες που δραστηριοποιείται.

Η μονάδα στην οποία παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος των προϊόντων της εταιρείας, δηλαδή περισσότεροι από 210 κωδικοί προϊόντων σε διάφορες συσκευασίες, δουλεύει καθημερινά τρεις βάρδιες ενώ μέσω αυτής διακινείται το 75% του όγκου των προϊόντων της.

Σε ότι αφορά τις εξαγωγές από την Ελλάδα, αυτές υπερβαίνουν το 6% του όγκου των πωλήσεών της και πραγματοποιούνται σε 11 αγορές μεταξύ των άλλων σε ΗΠΑ, Βουλγαρία, Γερμανία, Ιταλία, Ελβετία, Κύπρο, Ουγγαρία, Ρουμανία, κ.ά. Ειδικότερα το εργοστάσιο καλύπτει τις ανάγκες της Βουλγαρίας σε Coca Cola και Sprite σε κουτάκι αλουμινίου. Η Coca Cola 3E εκτός από τη μονάδα στο Σχηματάρι διαθέτει μονάδες στο Αίγιο, όπου παράγεται το νερό Αύρα, και το εργοστάσιο της Τσακίρης στην Αταλάντη.

Η νέα στρατηγική της εταιρείας κινείται στη φιλοσοφία του total beverage provider και στη λογική προϊόντα που να καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών 24 ώρες το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.

Σε ότι αφορά την κατανάλωση ο όγκος των πωλήσεων στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους συνέχισε την καλή πορεία, σημειώνοντας αύξηση κατά μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό, παρά τις δύσκολες ακόμα μακροοικονομικές συνθήκες. Σε όλες τις κατηγορίες καταγράφηκε αύξηση των πωλήσεων, εκτός από την κατηγορία του έτοιμου προς κατανάλωση τσαγιού. Στην κατηγορία των ανθρακούχων αναψυκτικών, μοχλός ανάπτυξης ήταν τα προϊόντα με το σήμα Coca- Cola, ιδίως η Coke Zero και η Coca-Cola χωρίς θερμίδες και με Stevia, η οποία κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017.