Ενίσχυση της ρευστότητας ζητά η επιχειρηματική κοινότητα

Ενίσχυση της ρευστότητας ζητά η επιχειρηματική κοινότητα

Να κετευθυνθούν πόροι στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της εξωστρέφειας ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Ουσιαστική -και όχι απλώς τυπική- ενεργοποίηση του τραπεζικού τομέα στα προγράμματα ενίσχυσης της ρευστότητας που “τρέχουν” αυτό το διάστημα, με πόρους του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων», ζήτησε η επιχειρηματική κοινότητα, δια στόματος του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνου Μίχαλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ για την παρουσίαση του προγράμματος «Εξωστρέφεια ΙΙ».

«Πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται να πιστέψουμε στις δυνάμεις των ελληνικών επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους. Πρέπει να πιστέψουμε ότι η ανάπτυξη της επόμενης μέρας θα προκύψει μόνο μέσα από τις προσπάθειες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε όλη τη χώρα. Και να τους παρέχουμε το οξυγόνο και τη στήριξη που έχουν ανάγκη», είπε ο κ. Μίχαλος, που τόνισε τη σημασία της ανάδειξης του στρατηγικού ρόλου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στο εγχείρημα της ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, ώστε «να πάψουν να αντιμετωπίζονται ως επαίτες και φτωχοί συγγενείς».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, το νέο ΕΣΠΑ πρέπει να στηριχθεί σε μια σαφή στρατηγική, η οποία θα κατευθύνει πόρους στην επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις, στην εξωστρέφεια.

Διαβάστε ακόμη: Ο «κλειδοκράτορας» της χρηματοδότησης των ΜμΕ

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και την Αναπτυξιακή Κρήτης εταίρο του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα»- ΕΦΕΠΑΕ διοργανώνουν αντίστοιχη εκδήλωση, τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Καστελλάκη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Εξάλλου, και το Επιμελητήριο Χίου σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, με χωρική αρμοδιότητα για τις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους σε αντίστοιχη εκδήλωση την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 18.30 στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου.