Ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Γερμανία

Ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Γερμανία

Για πρώτη φορά έπειτα από 11 μήνες αυξήθηκε ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης του ινστιτούτου ZEW στη γερμανική οικονομία.

Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης στη γερμανική οικονομία του ινστιτούτου ZEW αυξήθηκε τον Νοέμβριο, για πρώτη φορά μετά από 11 μήνες, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το ινστιτούτο ευρωπαϊκών οικονομικών ερευνών ZEW ανακοίνωσε ότι ο δείκτης των προσδοκιών των επενδυτών και αναλυτών, ο οποίος αποσκοπεί στην πρόβλεψη των οικονομικών εξελίξεων μετά από έξι μήνες, αυξήθηκε στις 11,5 μονάδες από 3,6 μονάδες τον Οκτώβριο.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Γερμανίας αυξήθηκε 0,1% στο τρίτο τρίμηνο, μετά τη συρρίκνωσή του στο προηγούμενο τρίμηνο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει εφαρμόσει πρωτοφανή μέτρα στήριξης για να ενισχύσει την ανάκαμψη της περιοχής και έχει δεσμευθεί να λάβει και άλλα μέτρα, εάν χρειαστεί.

Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,2% στο τρίτο τρίμηνο, περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ η Γαλλία κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,3%.

Η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο προήλθε κυρίως από την ιδιωτική κατανάλωση, καθώς οι επενδύσεις παραγωγικού εξοπλισμού μειώθηκαν και η κατασκευαστική δραστηριότητα και τα αποθέματα μειώθηκαν.