Ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέσσερις ένοπλοι πάνω σε δύο μοτοσικλέτες «γάζωσαν» τον τοίχο της ισραηλινής πρεσβείας μετά τις 3 τα ξημερώματα - Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» στην Κηφισίας.

Ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Ψυχικό, έγινε από αγνώστους λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί ήταν από καλάσνικοφ και οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει από το σημείο περί τους 50 κάλυκες, ενώ ο χώρος γύρω από την πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δράστες πέρασαν με μία, ή δύο μοτοσικλέτες, από τον πάραδρομο της Κηφισίας, γάζωσαν το κτίριο της πρεσβείας με καλάσνικοφ, απομακρύνθηκαν με ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν χρησιμοποιήσει ένα ή δύο όπλα.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια επίθεση με καλάσνικοφ είχε γίνει στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη τον Δεκέμβριο του 2013. Γίνεται έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ από την περιοχή της επίθεσης συλλέγονται στοιχεία από κλιμάκια της εγκληματικής υπηρεσίας.

Η κυβέρνηση, με ανακοίνωση της Σοφίας Βούλτεψη, καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στην πρεσβεία του Ισραήλ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι κάθε τρομοκρατικό χτύπημα χτυπά κατάστηθα τη Δημοκρατία, χτυπά κατάστηθα την ίδια τη χώρα.

«Η καταδίκη της τρομοκρατίας αποτελεί αυτονόητη πράξη υπεράσπισης του δημοκρατικού πολιτεύματος, αυτονόητη πράξη υπεράσπισης της πατρίδας μας» ανέφερε η κ. Βούλτεψη, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει με αποφασιστικότητα και αυτή τη μάχη έως ότου σιγήσουν τα όπλα του τρόμου».

O υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους δράστες της επίθεσης στην Πρεσβεία του Ισραήλ.
«Κανένας δεν θα διαταράξει τις σχέσεις μας με το Ισραήλ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός. Εξάλλου, από τον χώρο έξω από την Πρεσβεία, έχουν περισυλλεγεί 54 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 ΜΜ από καλάσνικοφ.

Αυτή την ώρα, αποκλεισμένος παραμένει o κόμβος της λεωφόρου στο Παλαιό Ψυχικό και στην άνοδο και στην κάθοδο. Οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία για την επίθεση και τους δράστες από το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά της ισραηλινής Πρεσβείας στην Αθήνα, τονίζει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Η άμεση κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας που δίνει συντονισμένη και αποτελεσματική μάχη κατά της τρομοκρατίας, θα φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζεται η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει την προστασία όλων των διπλωματικών Αρχών.