Ένοπλος οχυρώθηκε σε σπίτι και τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στις ΗΠΑ

Ένοπλος οχυρώθηκε σε σπίτι και τραυμάτισε έξι αστυνομικούς στις ΗΠΑ
Photo:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δράστης μετέδιδε απευθείας το επεισόδιο μέσω Facebook.

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά ενόπλου, ο οποίος παρέμενε επί ώρες οχυρωμένος σε σπίτι στη Φιλαδέλφεια, στην αμερικανική πολιτεία Πενσιλβάνια.

Ο ένοπλος τελικά συνελήφθη νωρίς το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από πολύωρη πολιορκία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Μορίς Χιλ και είναι 36 ετών, τέθηκε υπό κράτηση.

Το επεισόδιο, που άρχισε να εκτυλίσσεται χθες το απόγευμα (τοπική ώρα), συμπεριέλαβε ομηρία αστυνομικών. Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά του συλληφθέντος, η ζωή τους πάντως δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με τις αρχές.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν αστυνομικοί πήγαν να εκτελέσουν ένταλμα έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία Νάισταουν-Τιόγκα, στη βόρεια Φιλαδέλφεια, και ο ύποπτος άρχισε να πυροβολεί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δράστης μετέδιδε απευθείας το επεισόδιο μέσω Facebook. Κατά την αστυνομία, ήταν εφοδιασμένος με τουλάχιστον ένα ισχυρό τουφέκι και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για το συμβάν. Το περιστατικό καταγράφηκε έπειτα από μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων ενόπλων στις πολιτείες της Καλιφόρνιας, του Τέξας και του Οχάιο όπου χρησιμοποιήθηκαν ημιαυτόματα τουφέκια εφόδου.