Ένταση στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Επέμβαση των ΜΑΤ

Ένταση στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Επέμβαση των ΜΑΤ

Χρήση χημικών και προσαγωγές από την Αστυνομία - Στην αμερικανική πρεσβεία κατάφερε να φτάσει το μεγαλύτερο μέρος των διαδηλωτών.

Επεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας επί της Βασιλίσσης Σοφίας στην περιοχή του Χίλτον, καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, των οποίων ο κύριος όγκος έφτασε στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης και η πορεία κόπηκε στα δύο.

Ένταση σημειώθηκε και στους Αμπελόκηπους, κοντά στον Πύργο Αθηνών, ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η πορεία για την 41η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου εξελίχθηκε σε γενικές γραμμές ομαλά, και νωρίτερα έφτασαν στην αμερικανική πρεσβεία και τα μέλη του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων του 1967-1974, που κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Τιμάμε τα 41 χρόνια του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας τον αγώνα». Τα μέλη του Συλλόγου τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, πριν από την πορεία έγιναν πάνω από 30 προσαγωγές ατόμων από διάφορα σημεία της Αθήνας.

Οι προσαγωγές είχαν προληπτικό χαρακτήρα και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια για εξακρίβωση στοιχείων.