Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου του Μιράζ, Γιώργου Μπαλταδώρου

Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου του Μιράζ, Γιώργου Μπαλταδώρου

Στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετείχαν ψαράδες από το νησί της Σκύρου και κοντινών νησιών.

Τη σορό του πιλότου του Μιράζ 2000-5 που κατέπεσε εχθές, Γιώργου Μπαλταδώρου, εντόπισαν σήμερα το πρωί αλιευτικά σκάφη, που συμμετέχουν στις έρευνες ανοιχτά της Σκύρου, ενώ βρέθηκαν και μερικά συντρίμμια του πολεμικού αεροσκάφους.

Ο Δήμαρχος Σκύρου, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε ότι στην επιχείρηση εντοπισμού του άτυχου πιλότου συμμετείχαν ψαράδες από το νησί της Σκύρου και από κοντινά νησιά.

Η σορός του σμηναγού έχει μεταφερθεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το skai.gr, κατά τις βραδινές ώρες εντοπίστηκε και το κράνος του πιλότου του Mirage 2000-5, ενώ συνεχίζονται οι υποθαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό της ατράκτου, που θα ρίξει φως στα αίτια πτώσης του μοιραίου Mirage 2000-5.

Το πρωί, στο σπίτι του άτυχου σμηναγού βρέθηκε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο οποίος ήθελε να συλλυπηθεί προσωπικά τη χήρα του Γιώργου Μπαλταδώρου.

Το μονοθέσιο Μιράζ 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στις 12:15 της Πέμπτης 12 Απριλίου στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα ναυτικών μιλίων βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Η είδηση του θανάτου του σμηναγού σκόρπισε θλίψη στην Πολεμική Αεροπορία, στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Η Βουλή θα «υιοθετήσει» τα παιδιά του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου

Η Βουλή άμεσα θα προχωρήσει στη στήριξη της οικογένειας του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, προβαίνοντας στην «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων του εκλιπόντος. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα τη θλίψη του για την αδόκητη απώλεια του πιλότου και ακολουθώντας την Απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, η οποία προβλέπει την «υιοθεσία» των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.