Εντός του 2015 στους δρόμους το πρώτο 3D αυτοκίνητο

Εντός του 2015 στους δρόμους το πρώτο 3D αυτοκίνητο

Και το όνομα αυτού... Strati.

Η αμερικανική εταιρεία Local Motors ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει εντός του 2015 την παραγωγή τρισδιάστατα εκτυπωμένων οχημάτων. Το όνομα του αυτοκινήτου θα είναι Strati.

Πρόκειται για διθέσιο όχημα, το οποίο θα μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 40 χιλιομέτρων την ώρα.

Όπως γνωστοποίησαν οι κατασκευαστές του οχήματος, θα είναι το πρώτο τρισδιάστατο αυτοκίνητο παγκοσμίως. Το όχημα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ.

«Απαιτούνται μόλις 44 ώρες για να φτιάξουμε ένα όχημα με ψηφιακή παραγωγή. Ελπίζουμε στο τέλος του χρόνου να χρειαζόμαστε μόλις 24 ώρες. Στόχος είναι σύντομα να το φτιάχνουμε σε 10-12 ώρες συνολικά» δήλωσε ο Τζέι Ρότζερς, διευθύνων σύμβουλος της Local Motors.

Το όχημα είναι φτιαγμένο από 212 στρώματα και ζυγίζει 800 κιλά. Το Strati προορίζεται για κίνηση στην πόλη αλλά και για κοντινές βόλτες. Όπως έγινε γνωστό, η διάρκεια ζωής του είναι μίνιμουμ τα πέντε χρόνια.

«Σε περίπτωση που το όχημα μένει έξω σε κακές καιρικές συνθήκες, θα μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για πέντε με έξι χρόνια. Εάν φυλάσσετε σε γκαράζ, τότε θα κρατήσει για πολύ περισσότερο» υπογραμμίζει ο Ρότζερς.

«Είναι εντελώς ανακυκλώσιμο. Εάν σπάσει, στραβώσει ή κάτι χαλάσει, τότε μπορείτε να αφαιρέσετε τα μη ανακυκλώσιμα στοιχεία του και να ανακυκλώσετε όλο το υπόλοιπο. Έτσι θα κερδίσετε κάποια χρήματα από την αξία των υλικών και να αγοράσετε ένα νέο όχημα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όσο για το κόστος απόκτησης του τρισδιάστατου αυτοκινήτου, που αναμένεται να κυκλοφορήσει κανονικά μέχρι τα τέλη του 2015, θα κυμαίνεται από 15.000 έως και 25.000 ευρώ.