Επένδυση 13 εκατ. ευρώ των Τσιμέντων Χάλυψ στον Ασπρόπυργο

Επένδυση 13 εκατ. ευρώ των Τσιμέντων Χάλυψ στον Ασπρόπυργο

Αφορά νέα νέα σιλό αποθήκευσης πρώτων υλών και καυσίμων.

Επένδυση άνω των 13 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε η εταιρεία Τσιμέντα Χάλυψ που αφορά σε νέα σιλό αποθήκευσης πρώτων υλών και καυσίμων, στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου της εταιρείας στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Η εταιρεία, που είναι θυγατρική του Ομίλου Italcementi, του πέμπτου μεγαλύτερου παραγωγού τσιμέντου παγκοσμίως, επένδυσε περισσότερα από 13 εκατ. ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου.

Το πρωταρχικό της κίνητρο ήταν να δημιουργήσει μία απομονωμένη από το περιβάλλον περιοχή αποθήκευσης πρώτων υλών, η οποία κυρίως προστατεύει τον αεροφόρο και υδροφόρο ορίζοντα από τη μόλυνση που προκαλεί η αποθήκευσή τους σε υπαίθριο χώρο (διασπορά σκόνης, εκπομπές αερίων, μόλυνση υπογείων υδάτων) και συγχρόνως διευκολύνει κι επιταχύνει την παραγωγική διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη: Δίκτυο «angel investors» στήνει το ΕΒΕΑ

Η κατασκευή των σιλό, τα οποία εγκαινιάζονται σήμερα το απόγευμα, διήρκεσε δύο έτη. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2011 και ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, με τη συνεργασία περισσότερων των 10 ελληνικών και ξένων εταιρειών.

Τα πέντε κυλινδρικά σιλό που κατασκευάστηκαν από σκυρόδεμα και σίδηρο, έχουν ύψος 55 m και διάμετρο 14 m το κάθε ένα, ενώ η συνολική τους χωρητικότητα σε όγκο αγγίζει τα 17.500 m3.

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 16.000 m3 σκυροδέματος υψηλής αντοχής i.tech ΔΟΜΙΚΟ C35/45 – παραγωγής ΕΤ ΒΕΤΟΝ (ΧΑΛΥΨ Δομικά Υλικά ΑΕ- Κλάδος Σκυροδέματος).

Η κατασκευή των θεμελίων πραγματοποιήθηκε με τη χρήση αυτοσυμπυκνούμενου σκυροδέματος τύπου i.flow HORIZONTAL leveling 30 και διήρκεσε 27 ώρες, χρόνος ρεκόρ για σκυροδετήσεις τέτοιου τύπου και μεγέθους στην Ελλάδα.