Επένδυση 30 εκατ. δολαρίων στην startup που θα βάλει τέλος στα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα

Επένδυση 30 εκατ. δολαρίων στην startup που θα βάλει τέλος στα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα

Η τεχνολογία μπορεί να σώσει ζωές και οι επενδυτές το ξέρουν καλά!

Autotalks, μια ισραηλινή startup που κατασκευάζει vehicle-to-vehicle (V2V) συστήματα επικοινωνίας για αυτόνομα αυτοκίνητα, ανακοίνωσε πώς σήκωσε  30 εκατ. δολάρια σε τέταρτο γύρο χρηματοδότησης από παλιούς και νέους επενδυτές.

Ανάμεσα στους επενδυτές θα βρει κανείς τους: Magma Venture CapitalGemini Israel FundAmiti Fund, Mitsui & Co. Global Investment, Liberty Ventures και Delek Motors, οι οποίοι είχαν ήδη στηρίξει την ιδέα, αλλά και νέους επενδυτές όπως Fraser McCombs Ventures, Vintage Investment Partners και Samsung Catalyst Fund.

Η χρηματοδότηση αυτή ήρθε λίγο μετά την απόφαση του Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ να για  τη θέσπιση κανονισμών που θα προωθούν την ανάπτυξη των συνδεδεμένων τεχνολογιών σε όλα τα νέα ελαφρά οχήματα που πωλούνται στις ΗΠΑ από το 2023, τόνισαν οι υπεύθυνοι  του Autotalks.

Ο εν λόγω κανονισμός θα επιτρέπει την V2V τεχνολογία επικοινωνίας, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η οδική ασφάλεια και η πρόληψη των τροχαίων.

Διαβάστε ακόμα:Uber και Mercedes συμμαχούν για την επόμενη γενιά αυτοκινήτων