Επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στην Travelplanet24

Επένδυση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στην Travelplanet24

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα με κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, μέσω των Elikonos Jeremie Fund και Odyssey Jeremie Partners.

Χρηματοδότηση ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε η Travelplanet24 μέσα από τα χρηματοδοτικά κεφάλαια Elikonos Jeremie Fund και Odyssey Jeremie Partners.

Η χρηματοδότηση των 3,5 εκατ. ευρώ που συντονίστηκε από την First Athens Corporate Finance και αποτελεί τον «καρπό» μιας επιτυχημένης διαδικασίας συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση κεφαλαίου που έχει γίνει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα με κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που η εταιρεία μας εξασφάλισε μια τόσο μεγάλου ύψους χρηματοδότηση όπως και την εμπιστοσύνη των επενδυτών του βεληνεκούς των Elikonos Jeremie & Odyssey Venture Partners. Η επένδυση θα κατευθυνθεί για την ταχύτερη ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό, για επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και πιθανές εξαγορές εταιρειών στις χώρες στρατηγικού ενδιαφέροντος», δήλωσε ο CEO της Travelplanet24, Philipp Brinkmann (φωτογραφία), η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα τρία μεγαλύτερα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανάμεσα στα δέκα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Μάλιστα το 2013 η εταιρεία υπερδιπλασίασε τον κύκλο εργασιών της, από 98 εκατ. ευρώ το 2012 σε 206 εκ. ευρώ το 2013, γεγονός που την κατέταξε μεταξύ των κύριων παικτών του κλάδου.

«Πιστεύουμε σε μια ελληνική εταιρεία με δυναμική στρατηγική και διαρκή εξέλιξη στο εξωτερικό και είδαμε στην Travelplanet24 σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στον ανταγωνιστικό χώρο του διαδικτυακού τουρισμού», δήλωσε ο Τάκης Σολωμός, Partner της Elikonos Jeremie.

Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής 3ετούς εφαρμογής της στρατηγικής που έχει θέσει σε εφαρμογή η διοίκηση της. Το 2014 αποτελεί την αφετηρία των επενδύσεων που θα συμβάλουν στην εξέλιξη της Travelplanet24 σε ηγέτη στο κλάδο των διαδικτυακών γραφείων τουρισμού καθώς και την διαρκή επέκταση της στο εξωτερικό.

Το προφίλ της επένδυσης:
Η Travelplanet24.com, μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα online travel agencies στην Ελλάδα και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 30 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα, το Βουκουρέστι & το Σάο Πάολο.

Το Elikonos Jeremie SICAR, με έδρα το Λουξεμβοὐργο, είναι ένα κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών, ύψους Ευρώ 17εκ, με βασικό επενδυτή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), μέσω του επενδυτικού προγράμματος Jeremie.

To Odyssey Jeremie Partners SICAR είναι κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με έδρα στο Λουξεμβούργο και γραφεία στην Αθήνα και το Palo Alto. To Odyssey επενδύει σε νέες, γρήγορα αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής και επικοινωνιών.

H First Athens Corporate Finance, μέλος του διεθνούς δικτύου χρηματοοικονομικών συμβούλων Globalscope Partners, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2009, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών και συμβουλών, σε θέματα χρηματοδότησης, εισαγωγής σε ξένα χρηματιστήρια και εταιρικής ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμη:

Δέκα ιδέες για ταξίδια το 2014

Νέο Mobile App από την Travelplanet24

Το νέο αίμα της τουριστικής Βιομηχανίας