Επενδυτική επιστροφή στην Ελλάδα εξετάζει η International Finance Corporation

Επενδυτική επιστροφή στην Ελλάδα εξετάζει η International Finance Corporation

Ο αντιπρόεδρος του διεθνή Οργανισμού χρηματοδότησης συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΣΕΒ.

Την επενδυτική επιστροφή του στην Ελλάδα εξετάζει ο διεθνής Οργανισμός χρηματοδότησης International Finance Corporation (IFC), μέλος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του οργανισμού Δημήτρης Τσιτσιράγκος στο πλαίσιο συνάντησης με τη διοίκηση του ΣΕΒ.

«Στην περίπτωση ενεργοποίησής του, το IFC θα εστιάσει στον χρηματοπιστωτικό τομέα, συνεργαζόμενο με τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που παρέχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση σε μΜΕ και στο εμπόριο καθώς και σε υποδομές, όπως είναι οι ΑΠΕ και η Εφοδιαστική/Logistics. Στόχος είναι η υποστήριξη της εξωστρέφειας και ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή (Βαλκάνια, Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική), προκειμένου να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο, χρησιμοποιώντας το πλεονέκτημα της γεωγραφικής τους θέσης.», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Τσιτσιράγκος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας επεσήμανε από την πλευρά του ότι η πρόσβαση των ελληνικών επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση και ρευστότητα είναι βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας και πρόσθεσε: «Η παρουσία του IFC στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η χώρα το τελευταίο διάστημα και αναδεικνύει την ανάγκη να δημιουργήσουμε μια πλήρη εργαλειοθήκη χρηματοδοτικών λύσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Το IFC είναι ένας έγκυρος διεθνής οργανισμός και ο ΣΕΒ ήδη συνεργάζεται στενά μαζί του για την αξιοποίηση των υπηρεσιών του προς τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο Σύνδεσμος διοργανώνει από την Τρίτη μέχρι την Πέμπτη κατ’ ιδίαν συναντήσεις μελών του με ανώτερα στελέχη του IFC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ