Επιδεινώθηκε η υγεία του Αριέλ Σαρόν

Επιδεινώθηκε η υγεία του Αριέλ Σαρόν

Οι γιατροί δηλώνουν πως λιγοστεύουν οι ελπίδες για τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ που βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια σε κώμα.

Επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες η υγεία του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα από το 2006 όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Δεν είμαι προφήτης, αλλά το αίσθημα των γιατρών του και των γιων του… είναι πως υπήρξε μια αλλαγή προς το χειρότερο», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Ζέεβ Ρότσαταϊν, διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Σέμπα του νοσοκομείου Τελ Χασόμερ, κοντά στο Τελ Αβίβ, όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Ρότσταϊν, στο πρώτο επίσημο ιατρικό δελτίο για την κατάσταση του Σαρόν μετά τις χθεσινές πληροφορίες ότι ο υπέστη νεφρική ανεπάρκεια, δήλωσε πως οι γιατροί περιμένουν μια επιδείνωση σε ζωτικά όργανα: «Χαρακτηρίζουμε την κατάστασή του κρίσιμη και υπάρχει σίγουρα απειλή για τη ζωή του. Το αίσθημα όλων είναι πως η επιδείνωση αυτή είναι πολύ σοβαρή».

Ο 85χρονος Σαρόν, απόστρατος στρατηγός και ηγέτης της δεξιάς, βρίσκεται σε κώμα από τον Ιανουάριο του 2006 που υπέστη το εγκεφαλικό. Μια μαγνητική τομογραφία πριν από ένα χρόνο εντόπισε κάποια εγκεφαλική δραστηριότητα, όταν έδειξαν στον Σαρόν φωτογραφίες της οικογένειάς του και επίσης όταν του ζητήθηκε να σκεφτεί το σπίτι του. Ωστόσο, οι νευρολόγοι που έκαναν την εξέταση, είπαν πως είναι ανίκανος να ενεργοποιήσει οποιονδήποτε μυ στο σώμα του.

Οι γιατροί και οι γιοι του Σαρόν, ο Γκιλάντ και ο Όμρι, ο οποίος είναι και ο ίδιος πρώην βουλευτής, έχουν ήδη συζητήσει πώς θα προχωρήσουν με τον πρώην πρωθυπουργό. Η τάση είναι υπέρ της παθητικής θεραπείας, χωρίς να γίνει «καμιά μείζων επέμβαση», μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, προσθέτοντας πως είναι απίθανο ο Σαρόν να επιζήσει για καιρό.

Διαβάστε ακόμη: Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Ερντογάν κατά των «συνωμοτών»