Επιφυλακτικοί για τα self tests οι φαρμακοποιοί της Αττικής- Υπάρχουν πολλά ερωτήματα

Επιφυλακτικοί για τα self tests οι φαρμακοποιοί της Αττικής- Υπάρχουν πολλά ερωτήματα
Υπάλληλοι φαρμακείου φορώντας μάσκες και προστατευτικά γάντια εξυπηρετούν κόσμο σε φαρμακείο της Κορίνθου, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μάλιστα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καταγγέλλει ότι δεν έχει προηγηθεί καμιά συνεννόηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης εξαπολύει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αναφορικά με την προμήθεια rapid test από τα φαρμακεία κάνοντας λόγο για «εξαιρετικής προχειρότητας μέτρα», ενώ καταγγέλλει ότι δεν έχει προηγηθεί καμιά συνεννόηση με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών.

«Δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτήματα σε σχέση με όλες αυτές τις εξαγγελίες, όπως το πως θα γίνει η διαδικασία προμήθειας και χορήγησης μέσω των φαρμακείων των rapid τεστ.  Από που θα τα προμηθεύονται τα φαρμακεία; μέσω φαρμακαποθηκών; μέσω του ΙΦΕΤ; Θα συνταγογραφούνται από γιατρούς; Θα αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ; Θα δίνονται με επίδειξη  αστυνομικής ταυτότητας; Θα χορηγούνται με επίκληση ΑΜΚΑ», αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου.

Προσθέτει δε ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας και με την κατάσταση των νοσοκομείων να βρίσκεται στο κόκκινο, θα περίμενε κανείς ότι τέτοια μέτρα όπως η ίδια διενέργεια  δωρεάν μαζικών τεστ, που ως μέτρο καταρχάς είναι σωστό, θα έπρεπε να γίνεται με μια στοιχειώδη πρόβλεψη και οργάνωση και όχι να εξαγγέλλονται ως πυροτεχνήματα.

«Υπάρχουν όμως και επί πλέον κρίσιμα ερωτήματα: Τα αποτελέσματα των τεστ που θα γίνονται στο σπίτι πως θα ελέγχονται; Πως θα κοινοποιούνται στην πολιτεία ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την εικόνα της πανδημίας; Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη δυστυχώς. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής Είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες», καταλήγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.