Ποιοί επικεφαλής ρωσικών ενεργειακών κολοσσών θα συνοδεύσουν τον Πούτιν στην Κίνα

Ποιοί επικεφαλής ρωσικών ενεργειακών κολοσσών θα συνοδεύσουν τον Πούτιν στην Κίνα
epa10715869 Russian President Vladimir Putin holds a meeting on tourism development via videoconference call during his working trip to Dagestan, in Derbent, Russia's Republic of Dagestan, 28 June 2023. The growth of domestic tourism in Russia is provided, among other things, by sanctions from a number of states, said Russian President Vladimir Putin. Putin, in particular, drew attention to the tourism potential of the North Caucasus. EPA/SERGEI SAVOSTYANOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεγάλοι "παίκτες" του ενεργειακού τομέα μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο στο Πεκίνο.

Οι επικεφαλής των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών Gazprom και Rosneft, Alexei Miller και Igor Sechin, θα συνοδεύσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Κίνα τον επόμενο μήνα.

Ο Πούτιν είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ για συνομιλίες στο Πεκίνο και θα συμμετάσχει στο τρίτο Belt and Road Forum μετά από πρόσκληση του Σι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μόσχα τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως μεταδίδει το Reuters, στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα στη Ρωσία. Ο Sechin, μάλιστα, αναμένεται να πραγματοποιήσει τη δική του εκδήλωση, μετά την επίσκεψη του Πούτιν.

Η Ρωσία αποπειράται να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ασία και κυρίως με την Κίνα, προκειμένου να αντισταθμίσει το μειωμένο εμπόριο με την Ευρώπη, τον παραδοσιακό αγοραστή πετρελαίου και φυσικού αερίου, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το κινεζο-ρωσικό εμπόριο έχει εκτοξευθεί από την εισβολή, με τη Ρωσία να έχει πουλήσει σε ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, που δεν μπορεί πλέον να πουλήσει στη Δύση λόγω των οικονομικών κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: