Επικίνδυνη τροπή στην Τουρκία: Αεροσκάφος κατέρριψε ελικόπτερο. Αναφορές για νεκρούς στην Άγκυρα

Επικίνδυνη τροπή στην Τουρκία: Αεροσκάφος κατέρριψε ελικόπτερο. Αναφορές για νεκρούς στην Άγκυρα
epa05427080 Turkish soldiers block the Bosphorus bridge in Istanbul, Turkey, 15 July 2016. Turkish Prime Minister Yildirim reportedly said that the Turkish military was involved in an attempted coup d'etat. The Turkish military meanwhile stated it had taken over control. EPA/TOLGA BOZOGLU

Στην κόψη του ξυραφιού η κατάσταση στη χώρα.

Τουλάχιστον 17 αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Άγκυρα, στο αρχηγείο των Ειδικών Δυνάμεων, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή· δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση της πληροφορίας αυτής από ανεξάρτητη πηγή μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, αεροσκάφος F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε στρατιωτικό ελικόπτερο των πραξικοπηματιών πάνω από την τουρκική πρωτεύουσα.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ χαρακτήρισε «προδότες» όσους κρύβονται πίσω από το στρατιωτικό πραξικόπημα και επανέλαβε την έκκληση του σε όλους τους υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος AKP να βγουν στους δρόμους.

Όπως δήλωσε, τώρα είναι η ώρα να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε αυτή την ειδεχθή και ανήθικη πράξη. Τόνισε πως η στρατιωτική ηγεσία διέταξε όλους τους στρατιώτες να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Πρόσθεσε πως η Τουρκία δεν είναι χώρα του τρίτου κόσμου και όσοι απεικόνισαν με αυτό τον τρόπο την χώρα θα πληρώσουν βαρύ τίμημα.

Επιπλέον, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός πλήθους στην Κωνσταντινούπολη και υπάρχουν τραυματίες.