Επιπλέον 3,8 δισ. ευρώ από τη Γερμανία στην Ουκρανία το 2024

Επιπλέον 3,8 δισ. ευρώ από τη Γερμανία στην Ουκρανία το 2024
06 December 2023, Berlin: Federal Chancellor Olaf Scholz (SPD) waits for the Belgian King in front of the Federal Chancellery. The Belgian royal couple have come to Germany for a three-day state visit. Photo: Sebastian Christoph Gollnow/dpa (Photo by Sebastian Gollnow / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Το Βερολίνο έχει προβλέψει 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη του Κιέβου με όπλα και πυρομαχικά φέτος.

Η Γερμανία σχεδιάζει να αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κατά άλλα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, δήλωσε πηγή στο Reuters την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Μέχρι στιγμής, το Βερολίνο έχει προβλέψει 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη του Κιέβου με όπλα και πυρομαχικά φέτος, αλλά τα χρήματα έχουν ήδη διατεθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου σε έργα, ανέφερε η εφημερίδα.

«Αν θέλουμε να κάνουμε περισσότερα, χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα» είπε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους όταν ρωτήθηκε για τη στρατιωτική χρηματοδότηση της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε αεροπορική βάση στη Λετονία.

Σύμφωνα με την Bild, ο Πιστόριους είχε ζητήσει τα πρόσθετα κονδύλια και ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είχε σηματοδοτήσει την υποστήριξή του, εν αναμονή της τελικής έγκρισης από το κοινοβούλιο τον Ιούνιο.

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών δεν επιβεβαίωσε τον ακριβή αριθμό, αλλά πρόσθεσε ότι η στήριξη προς την Ουκρανία δεν θα αποτύχει εξαιτίας του υπουργείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πιστόριους ζήτησε να διατεθούν 15 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο στον προϋπολογισμό της Γερμανίας για το 2025, ο οποίος βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση αυτή τη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com