Επίσημη προσφυγή στα δικαστήρια από την Apple για νόμο ψηφιακών αγορών της ΕΕ

Επίσημη προσφυγή στα δικαστήρια από την Apple για νόμο ψηφιακών αγορών της ΕΕ
(FILES) An Apple logo is seen on the outside of an Apple store as new iPhones are released for sale in San Francisco, California on September, 22, 2017. Apple reported modestly higher quarterly profits August 3 despite another dip in revenues, as a record performance in services offset lower iPhone sales. Profits for Apple's third fiscal quarter were $19.9 billion, up 2.3 percent from the year-ago period. Revenues again declined, this time by 1.4 percent. (Photo by Josh Edelson / AFP) Photo: AFP
Meta και TikTok είχαν ήδη καταθέσει προσφυγές αμφισβητώντας την απόφαση της Κομισιόν.

Η Apple έχει καταθέσει νομική προσφυγή αμφισβητώντας τις αποφάσεις που έλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA) που τέθηκε προ μηνών σε ισχύ, σύμφωνα με ανάρτηση που κοινοποίησε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο X (πρώην Twitter).

Η νέα σκληρή νομοθεσία στοχεύει 22 υπηρεσίες «gatekeeper», τις οποίες διαχειρίζονται έξι εταιρείες τεχνολογίας, η Microsoft, η Apple, η Google της Alphabet , η Amazon, η Meta και το TikTok της ByteDance.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο DMA αποσκοπεί στο να διευκολύνει τη μετακίνηση των πολιτών μεταξύ ανταγωνιστικών υπηρεσιών, απαιτώντας από αυτές να διαλειτουργούν τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων με τους ανταγωνιστές τους και να αφήνουν τους χρήστες να αποφασίζουν ποιες εφαρμογές θα προεγκαθιστούν στις συσκευές τους.

Ενώ οι λεπτομέρειες της νομικής αμφισβήτησης της Apple δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, το Bloomberg ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα αμφισβητήσει τη συμπερίληψη του App Store της στον κατάλογο της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Meta και TikTok είχαν ήδη καταθέσει προσφυγές αμφισβητώντας την απόφαση της Επιτροπής να συμπεριλάβει τις υπηρεσίες τους. Στην έφεσή της, η Meta δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση της Επιτροπής να ορίσει τις υπηρεσίες της Messenger και Marketplace στο πλαίσιο της DMA. Δεν αμφισβήτησε τη συμπερίληψη του Facebook, του Whatsapp ή του Instagram.

Εν τω μεταξύ, η TikTok δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός της κινδυνεύει να εδραιώσει τη δύναμη των κυρίαρχων εταιρειών τεχνολογίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com