Επεισόδια στη μαθητική πορεία στην Αθήνα για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια στη μαθητική πορεία στην Αθήνα για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Κουκουλοφόροι έχουν στήσει οδοφράγματα και καίνε κάδους σκουπιδιών στην Πανεπιστημίου, λίγο πριν ξεκινήσει η μαθητική πορεία διαμαρτυρίας, για τα εννιά χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το Δεκέμβρη του 2008, στο κέντρο της Αθήνας, Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017. Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια από αστυνομικό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Συμπλοκές της αστυνομίας με κουκουλοφόρους στο κέντρο της πόλης και χρήση χημικών.

Στα Προπύλαια, από όπου ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε η πορεία μαθητών και φοιτητών που έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008. Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, κατά διαστήματα, εντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες, επιτέθηκαν σε τράπεζα, ενώ ξήλωσαν και πεζοδρόμια, ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

1/6

Στο πέρασμά τους νεαροί που φορούσαν κουκούλες προκάλεσαν μικρής έκτασης ζημιές σε βιτρίνες και φωτεινούς σηματοδότες ρύθμισης της κυκλοφορίας, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την περιοχή η τροχαία έδωσε, σταδιακά, τους δρόμους σε κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι διαδηλώσεις για τα εννέα χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θα πραγματοποιηθούν και το απόγευμα από συλλογικότητες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την ημέρα μνήμης
Με αναφορά σε σύνθημα γραμμένο σε τοίχο της Αθήνας στέλνει το μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, ημέρα μνήμης για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου.

«Ο Δεκέμβρης ήταν ερώτηση. Γράφτηκε σε έναν τοίχο της Αθήνας εκείνες τις ταραγμένες ημέρες του 2008. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, η νέα γενιά, ο λαός μας έδωσε και δίνει έναν δημιουργικό αγώνα ενάντια στον φόβο, χωρίς κουκούλες, με καθαρό πρόσωπο για μία πιο δίκαιη κοινωνία» αναφέρει σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη: Φρούριο η Αθήνα για Γρηγορόπουλο – Ερντογάν