Επιστήμη και Καινοτομία στη καρδιά της Αθήνας

Στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας.

Το «1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας» («Athens Science Festival»), που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολη» της Αθήνας, από την Τετάρτη 30 Απριλίου έως την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

Η κεντρική ιδέα του φεστιβάλ θα είναι «Η Επιστήμη στην καθημερινότητά μας». Ενήλικες και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν και να δώσουν επιστημονικές απαντήσεις, να συζητήσουν με επιστήμονες, να πειραματιστούν, να παίξουν, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, καθώς επίσης να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και αντιπαραθέσεις.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδραστικά εκθέματα, «ντιμπέιτ», επιστημονικά πειράματα, εργαστήρια (workshops), εκπαιδευτικά παιχνίδια, παραστάσεις επιστημονικού θεάτρου, ντοκιμαντέρ και μαθητικούς διαγωνισμούς.

Το φεστιβάλ, όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές του, απευθύνεται στο ευρύ κοινό και οργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και την οργάνωση «Επιστήμη Επικοινωνία» (SciCo), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και άλλους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς.

Διαβάστε ακόμα:

Αγάπησε και εσύ την Ελλάδα!

Στο Χάρβαρντ ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

50 φωτογραφίες που σου δείχνουν τι σημαίνει ζωή