Επιστρέφουν στο ρίσκο οι επενδυτές – Υψηλά οι ασιατικές μετοχές

Επιστρέφουν στο ρίσκο οι επενδυτές – Υψηλά οι ασιατικές μετοχές
Υπάλληλοι του Χρηματιστηρίου Αθήνας περπατούν σε ένα διάδρομο του κτιρίου όπου μόνιτορ απεικονίζουν τις τιμές των μετοχών, Αθήνα Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016. Οι τιμές των τραπεζικών μετοχών σημειώνουν δραματική πτώση συμπαρασύροντας και τις υπόλοιπες μετοχές. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ενθαρρυμένοι οι επενδυτές σε Ευρώπη και ΗΠΑ υποστηρίχουν ότι η άνοδος θα έχει και συνέχεια.

Κλίμα ευφορίας σήμερα στα χρηματιστήρια, με τις ασιατικές μετοχές να οδηγούνται σε υψηλά 14 εβδομάδων και τα futures Ευρώπης και Wall Street να δείχνουν ότι η άνοδος θα έχει συνέχεια.

Ο δείκτης MSCI της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) ενισχύθηκε 1,08% στα υψηλότερα επίπεδα από τις 24 Ιουλίου, στην καλύτερη ημερήσια συνεδρίασή του από τις 11 Οκτωβρίου. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έκανε άλμα 1,58%, ενώ στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης ενισχύθηκε 0,6%. Στο +1,43% και ο Kospi στη Σεούλ. Το Χρηματιστήριο του Τόκιο έμεινε κλειστό λόγω αργίας. Την ευφορία πυροδότησαν οι επίσημες ανακοινώσεις από ΗΠΑ και Κίνα ότι υπάρχει πρόοδος στις μεταξύ τους εμπορικές διαπραγματεύσεις. Σε αυτές ήρθαν να προστεθούν δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, υπό καθεστώς ανωνυμίας, ότι ενδέχετια να έχουμε συμφωνία σε ένα μήνα.

Ενθαρρυμένοι οι επενδυτές και στην Ευρώπη, με τα futures να θέλουν τον Euro Stoxx 50 στο +0,53%, τον γερμανικό DAX στο +0,49% και τον FTSE 100 στο Λονδίνο στο +0,41% λίγο πριν από το κουδούνι της έναρξης των συνεδριάσεων.

Στην αγορά εμπορευμάτων πάντως το πετρέλαιο υποχωρεί, με το μπρεντ να καταγράφει πτώση 0,57% στα 61,34 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό να βρίσκεται 0,55% χαμηλότερα σε σχέση με την Παρασκευή, στα 55,89 δολάρια. Υπό ελαφρά πίεση και ο χρυσός με την τιμή του στα 1.511,5 δολάρια η ουγκιά.  Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται 0,06% έναντι του γιεν στα 108,23 ανά δολάριο. Το ευρώ είναι εν πολλοίς σταθερό στα 1,1167 δολάρια.