Πολιτική «επιστροφή» Χατζημαρκάκη στην Ελλάδα για τις ευρωεκλογές

Πολιτική «επιστροφή» Χατζημαρκάκη στην Ελλάδα για τις ευρωεκλογές

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων θα κατέλθει στις επόμενες ευρωεκλογές στην Ελλάδα. Τι ανακοίνωσε στην σελίδα του στο Facebook.

Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στο ευρωκοινοβούλιο ως εκλεγμένος με τους Γερμανούς Φιλελεύθερους (FDP) ο Γιώργος Χατζημαρκάκης ανακοίνωσε χθες την πρόθεση του για κάθοδο στις προσεχείς ευρωεκλογές στην Ελλάδα μέσω νέου πολιτικού σχηματισμού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον λογαριασμό του στο Facebook:

«Αρκετό καιρό τώρα πολλοί ρωτούσατε τι σκοπεύω να κάνω. Χρειάστηκε κάποιος χρόνος προετοιμασίας, αλλά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να δείξω το δρόμο που θα ακολουθήσω.

»Στη συνέντευξη στην εφημερίδα Real News μιλώ ξεκάθαρα για αυτό. Στόχος είναι η δημιουργία μιας δυνατής φωνής των Ελλήνων πολιτών στην Ευρώπη. Είναι η ώρα των μεγάλων και κρίσιμων αποφάσεων που θα επηρεάσουν τη χώρα τα επόμενα χρόνια. Είναι η ώρα της μάχης για να ξεφύγει η Ελλάδα από τη θηλιά της λιτότητας και να προχωρήσουν μπροστά οι Έλληνες, όπως ξέρουν όταν έχουν τις ευκαιρίες, με αισιοδοξία και όνειρα. Χρειάζεται μεγάλη διεκδίκηση στην Ευρώπη. Ξεκινάμε από τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε ακόμη: Την παραίτηση Τζιτζικώστα ζητά το ΠΑΣΟΚ

»Επιθυμία και σκοπός μου στην προσπάθεια αυτή είναι να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι που συμμετέχουν, αλλά δεν ξεκινούμε να φτιάξουμε ένα κόμμα μεταξύ μας και να το παρουσιάσουμε στον κόσμο. Σας προσκαλώ όλους να λάβετε ενεργό μέρος.

»Όχι τυπικά, ουσιαστικά. Να αποφύγουμε τα “ξύλινα” λόγια και τις μεγάλες θεωρίες. Να δουλέψουμε συστηματικά, όπως στην καθημερινή μας ζωή, με στόχο τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια και κυρίως των παιδιών μας.

Αυτή η “ευρωπαϊκή λίστα” είναι ανοιχτή. Τίποτα δεν έχει σχηματιστεί και κανένας δε αποκλείεται. Δεν είναι λίστα εξουσίας, είναι λίστα δουλειάς. Θέλουμε να φτάσουμε στον Όλυμπο, αλλά δεν ψάχνουμε ελικόπτερο. Θα σκαρφαλώσουμε όλοι μαζί. Η ζωή έχει αποδείξει πως τις καλύτερες ιστορίες τις φτιάχνουν οι παρέες. Γιατί όχι; Είναι μια πρόκληση και η πρόσκληση μου ισχύει για όλους και για όλες. Η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι ηχηρή εκεί που πραγματικά παίρνονται οι αποφάσεις σήμερα. Για να μην παίρνονται αποφάσεις για μας χωρίς εμάς».

Φωοτγραφία: Δημήτρης Παναγιώτου