Επιστροφή στην κερδοφορία για την easyJet το α’ εξάμηνο

Επιστροφή στην κερδοφορία για την easyJet το α’ εξάμηνο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία είχε κέρδη προ φόρων ύψους 8 εκατ. στερλινών, σημειώνοντας μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η χαμηλού κόστους βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις της και θα επενδύσει περισσότερα στο τμήμα EasyJet Holidays.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι γύρισε σε κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους, με αποτελέσματα που εξαιρούσαν την επίπτωση, από την επέκταση της εταιρείας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου Tegel, πέρυσι.

Στο παραδοσιακά αδύναμο χειμερινό εξάμηνο, όταν λιγότεροι Ευρωπαίοι ταξιδεύουν, η EasyJet σημείωσε ότι είχε κέρδη προ φόρων ύψους 8 εκατ. στερλινών (10,8 εκατ. δολαρίων), σημειώνοντας μεγάλη βελτίωση από την επιβάρυνση των 212 εκατ. στερλινών που είχε την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία είπε ότι είχε όφελος από την πιο περιορισμένη αγορά λόγω της κατάρρευσης της βρετανικής ανταγωνίστριας Monarch πέρυσι και της πορείας της Alitalia.

Για όλη τη χρονιά, η εταιρεία αναμένει ότι θα έχει κέρδη προ φόρων, συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από το Tegel, στο εύρος των 530-580 εκατ. στερλινών, με άνοδο κατά 30% από το αποτέλεσμα του 2017.