Eπιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα μέσω ψηφοφορίας στο Ελ. Βενιζέλος

Eπιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα μέσω ψηφοφορίας στο Ελ. Βενιζέλος

Επιβάτες και επισκέπτες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα ψηφίζουν για την επιστροφή τους.

«Είστε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα ναι ή όχι;». Στο ερώτημα αυτό μπορούν να απαντούν, από σήμερα, επιβάτες και επισκέπτες της Αθήνας, μέσω μιας εφαρμογής που εμφανίζεται σε ειδικές διαδραστικές οθόνες, που τοποθετήθηκαν στις αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, Έλληνες και ξένοι επιβάτες «συναρμολογώντας» με δύο κινήσεις τη Δυτική Μετώπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την Έκτη Καρυάτιδα στον φυσικό της χώρο, μπορούν να εκφράζουν με διαδραστικό τρόπο τη γνώμη τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Από τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όσο γινόταν η παρουσίαση της εφαρμογής, ψήφισαν 129, υπέρ της επιστροφής δήλωσαν 125 και 4 όχι.

Τρεις οθόνες υπάρχουν στο επίπεδο των αναχωρήσεων και μια στο επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου.

«Πιστεύουμε ότι το αεροδρόμιο, ως σταυροδρόμι πολιτισμών, είναι ιδανικός τόπος για να αποτυπωθούν οι απόψεις των επισκεπτών της Αθήνας για ένα ζήτημα που αφορά ευρύτερα την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του αεροδρομίου της Αθήνας. «Η πρωτοβουλία αυτή προσθέτει ακόμη ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των συστηματικών δράσεων του αεροδρομίου για την πόλη μας, η οποία σημειώνει ήδη ιδιαίτερα δυναμική ανάκαμψη ως τουριστικός προορισμός».