Επιτέλους, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Google Maps χωρίς ίντερνετ!

Επιτέλους, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το Google Maps χωρίς ίντερνετ!
A man holds a smartphone, with the Google Maps app open, in Sarajevo, April 15, 2015. REUTERS/Dado Ruvic - RTR4XGCE

Η Google ανακοίνωσε πως η πρόσβαση στους χάρτες θα είναι πλέον εφικτή και χωρίς σύνδεση δεδομένων. 

Είστε σίγουρα εξοικειωμένος με εκείνες τις εκνευριστικές στιγμές όταν το τηλέφωνό σας βγαίνει εκτός σύνδεσης και δεν μπορείτε να λάβετε οδηγίες ως προς το πού πηγαίνετε… Κι αυτό συμβαίνει πάντα τις χειρότερες στιγμές.

Τα καλά νέα: όλο αυτό θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν.

Την Πέμπτη, η Google ανακοίνωσε στο ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της στο Σαν Φρανσίσκο ότι οι λεπτομερείς οδηγίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες ακόμα και χωρίς σύνδεση δεδομένων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε τη διαδρομή ενώ είστε συνδεδεμένοι και οι οδηγίες θα μείνουν εκεί για να τις χρησιμοποιήσετε όταν τις χρειαστείτε.

Επίσης, επειδή το GPS δεν χρειάζεται κάλυψη LTE, είναι σε θέση να παρακολουθεί πού βρίσκεστε στη διαδρομή και να υπολογίζει την ώρα που απομένει για να ολοκληρωθεί το ταξίδι σας.

Όλο αυτό θα αποτελέσει μια συνταρακτική εξέλιξη σε κοινότητες όπου δεν βρίσκονται διαθέσιμες υποδομές για ταχεία, αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση. Και συνιστά, παράλληλα, μια από τις πολλές βελτιώσεις που η Google ανακοίνωσε στο φετινό συνέδριο· άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την αποθήκευση των αποτελεσμάτων αναζήτησης στο Chrome καθώς και των επιλεγμένων σας βίντεο στο YouTube.