Επίθεση χάκερ σε χιλιάδες κάμερες ασφαλείας- Live εικόνα από φυλακές και νοσοκομεία

Επίθεση χάκερ σε χιλιάδες κάμερες ασφαλείας- Live εικόνα από φυλακές και νοσοκομεία
Photo: pixabay.com
Απέκτησαν πρόσβαση σε live εικόνα από φυλακές, νοσοκομεία, αστυνομικά τμήματα αλλά και εταιρείες όπως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla.

Ομάδα χάκερ υποστηρίζει ότι παραβίασε δεδομένα από κάμερες ασφαλείας τα οποία συλλέγει η startup Verkada με έδρα τη Silicon Valley, αποκτώντας πρόσβαση σε live εικόνα από 150.000 κάμερες παρακολούθησης μέσα σε νοσοκομεία, επιχειρήσεις, αστυνομικά τμήματα, φυλακές και σχολεία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, στις εταιρείες των οποίων τα βίντεο έχουν εκτεθεί συμπεριλαμβάνεται και η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla και η εταιρεία λογισμικού Cloudflare. Επιπλέον, οι χάκερ κατάφεραν να δουν βίντεο από το εσωτερικό γυναικείων κλινικών, από ψυχιατρικά νοσοκομεία και από τα γραφεία της ίδιας της Verkada.

Ορισμένες από τις κάμερες, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίσουν και να κατηγοριοποιήσουν άτομα που έχουν βρίσκονται στα βίντεο. Οι χάκερ λένε επίσης ότι έχουν πρόσβαση στο πλήρες αρχείο βίντεο όλων των πελατών της Verkada.