Επίθεση χάκερ σε ψηφιακό νόμισμα «χτύπησε» bitcoin και ethereum

Επίθεση χάκερ σε ψηφιακό νόμισμα «χτύπησε» bitcoin και ethereum

Η ανησυχία για την ασφάλεια των κρυπτονομισμάτων δεν έχει κοπάσει.

 

Η τιμή του Bitcoin έπεσε απότομα την Δευτέρα μετά από μια αναφορά για μεγάλου μεγέθους κλοπή ενός γνωστού ψηφιακού νομίσματος με την ονομασία Tether. Το ψηφιακό αυτό νόμισμα είναι συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο.

Οι υπεύθυνοι που τρέχουν το δίκτυο του Tether ανακοίνωσαν ότι νομίσματα αξίας 30.950.010 δολαρίων «αφαιρέθηκαν από το πορτοφόλι Tether Treasury» την Κυριακή «και εστάλησαν σε μια μη εξουσιοδοτημένη διεύθυνση bitcoin».

Η ομάδα του Tether γνωστοποίησε ότι θα αποκλείσει αυτή τη διεύθυνση ούτως ώστε τα κουπόνια του ψηφιακού νομίσματος να μην μετατραπούν σε πραγματικά δολάρια. Παρόλα αυτά, υπήρξε έντονη κριτική για το επίπεδο ασφάλειας του ψηφιακού νομίσματος, για το πόσο διαφανής είναι η λειτουργία του, και για τη δυνατότητα να αποκλείονται με αυτόν τον τρόπο διευθύνσεις – όπως έδειξε ότι μπορεί να γίνει με αυτήν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το Bloomberg τα νέα του Tether χτύπησαν το Bitcoin, προκαλώντας πτώση της αξίας του κατά 5,4%, αν και μετά από λίγες ώρες κατάφερε να ανακάμψει, φτάνοντας τα 8.200 δολάρια. Πτώση σημείωσε και το ethereum.

Μπορεί το Tether να μην θεωρείται εκ των μεγάλων παικτών στον κόσμο των ψηφιακών νομισμάτων, καθώς χρησιμοποιείται κυρίως ως δείκτης για την εναλλαγή διεθνών νομισμάτων όπως το δολάριο ή το ευρώ, αλλά επειδή χρησιμοποιεί την τεχνολογία blockchain –όπως και το bitcoin- φάνηκε πως μπορεί να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα οπουδήποτε. Ακόμη κι εκεί που τα πάντα θεωρούνται ασφαλή.