Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από την Ζωή Κωνσταντοπούλου
Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, όπου παρουσιάστηκαν τα αναλυτικά συμπεράσματα, ανά κεφάλαιο, από μέλη της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Η πρόεδρος της Βουλής απάντησε σε δημοσιεύματα σχετικά με δικογραφίες που αφορούν το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Σε προσπάθεια αποδόμησης, απαξίωσης και δολοφονίας της προσωπικότητας της απέδωσε τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και την εμφανίζουν να έχει «θάψει» την ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα εξοπλιστικά η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαψεύδοντας τα.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το βράδυ της Κυριακής η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για ανυπόστατα σκάνδαλα που της καταλογίζονται και για τερατώδεις ανακρίβειες και υποστήριξε ότι πίσω από αυτή την προσωπική επίθεση που δέχεται κρύβονται ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Επικρατείας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Παράλληλα κατηγόρησε την απελθούσα κυβέρνηση για νεοδιαπλοκή, ενώ τόνισε ότι η ίδια, αντίθετα από κάποιους άλλους, προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή για την προάσπιση του δημόσιου χρήματος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι ενώ ήδη ο κ. Καμμένος έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας για την οποία την εγκαλεί από τις 5 Μαρτίου, την εγκαλεί ότι την έθαψε. Πρόσθεσε δε ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ζήτησε και δεύτερο αντίγραφο της ίδιας δικογραφίας μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή.

«Στις 4. 3. 2015 ζήτησε αυτή τη δικογραφία και την επομένη την πήρε ολόκληρη. Στις 10 Μαρτίου σε επίσκεψη μου στο υπουργείο ‘Αμυνας έκανα ειδική αναφορά στην ανάγκη συνεργασίας του υπουργείου με τη Βουλή για τα εξοπλιστικά και τις συμβάσεις μίζας και διαφθοράς. Τη δικογραφία την έχει στα χέρια του από τις 5 Μαρτίου. Ωστόσο, στις 26 Αυγούστου, παραμονή που θα έκλεινε η Βουλή, ο κ. Καμένος υπέβαλε ένα δεύτερο αίτημα, που ζητούσε την ίδια δικογραφία που είχε λάβει από τον Μάρτιο του 2015. Η αιτιολογία ήταν ότι ήθελε και ένα δεύτερο αντίγραφο. Γιατί με κουτοπόνηρο τρόπο έστειλε ίδια αίτηση για δικογραφία που είχε ήδη λάβει; Για να καταφέρεται εναντίον μου που ήμουν η μόνη που προσπάθησε να υπάρξει πραγματική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Να απαντήσει ο κ. Καμμένος τι έκανε ο ίδιος με αυτή τη δικογραφία. Χρειάζονται 30 υπογραφές βουλευτών για να κινηθεί η διαδικασία για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ουδεμία πρωτοβουλία τέτοια εν προκειμένω ανέλαβε το κόμμα του κ. Καμένου ή ο ίδιος », σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν στη πολιτική ζωή πρόσωπα και πολιτικοί αρχηγοί που προφανώς αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους γιατί άλλα είπαν και άλλα έκαναν, γιατί είπαν δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και έφεραν τα χειρότερα και επειδή είπαν ότι θα συγκρουστούν με τη διαπλοκή και όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά τα βρήκαν και την διευκόλυναν μάλιστα. Όχι μόνο δεν διαφύλαξαν την προστασία του δημόσιου χρήματος αλλά έκαναν ακριβώς το αντίθετο συμπεριλαμβάνομένης και της σύναψης συμβάσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων για τις οποίες δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι, «αναπαράγονται ανυπόστατα σκάνδαλα και τερατώδεις συκοφαντίες ότι δήθεν ως πρόεδρος της Βουλής ‘έθαψε’ τη ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα εξοπλιστικά, από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ».

«Αυτή η επίθεση ξεκίνησε από την ιστοσελίδα του κ. Δημήτρη Μπεκιάρη ο οποίος συνδέεται με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπά και στον οποίο είχε ανατεθεί η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και συνεχίστηκε από τα αυριανικού περιεχομένου έντυπα, ενώ αναπαρήχθη από την ιστοσελίδα Ολυμπία. gr που είναι σε ευθεία σύνδεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ», ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Είναι τερατώδης συκοφαντία ότι δήθεν ως πρόεδρος της Βουλής έκανα άλλα από εκείνα που έλεγα, ότι δήθεν έθαψα μια ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και ότι την αποσιώπησα. Ουδέν ψευδέστερον τούτου.

Αυτή η επίθεση εντάσσεται σε μία στρατηγική που λέγεται αντιστροφή της πραγματικότητας και της αποδόμησης προσωπικότητας. Δηλαδή δολοφονίας της προσωπικότητας με επίθεση σε έναν άνθρωπο στον πυρήνα της προσωπικότητας του και της ηθικής του συγκρότησης».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, έδωσε έμφαση σε σειρά ενεργειών στις οποίες, όπως υποστήριξε, είχε η ίδια δρομολογήσει σε ό,τι αφορά τις ποινικές δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, αλλά και σε δημόσιες καταγγελτικές αναφορές και τοποθετήσεις της σχετικά με τις συμβάσεις των εξοπλιστικών, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων, τη σύγκρουση που είχε τον Νοέμβριο του 2012 με τον τότε πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ως αρμόδια υπεύθυνη για θέματα δικαιοσύνης είχα επιμεληθεί την “Μαύρη Βίβλο” ντροπής που περιέχει όλες τις σκανδαλώδεις υποθέσεις και που κάποιοι ξέπλυναν τις ποινικές ευθύνες των ώρα που επιτίθονταν στους πολίτες», σημείωσε.

«Η απόπειρα να εμφανιστώ ως πρόεδρος της Βουλής να κάνω τα αντίθετα από αυτά για τα οποία έδωσα μάχες είναι τουλάχιστο αήθης και πέφτει στο κενό γιατί αντικρούεται από τα στοιχεία και καταδεικνύει τον πανικό εκείνων που καλούνται να δώσουνε εξηγήσεις για τη δική τους ασυνέπεια για τις κυβιστήσεις τους γιατί έφτασαν να κάνουν τα αντίθετα από αυτά που έλεγαν και δεσμεύτηκαν». τόνισε.

Ταυτόχρονα, αντέτεινε ότι ήταν μεταξύ των πρώτων δικογραφιών που αναγγέλθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής στις 25 Φεβρουαρίου του 2015, με ειδική αναφορά που έκανε.

«Υπάρχει στα πρακτικά της Βουλής και στη μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση. Κάποιοι έφθασαν να πούνε ότι συγκάλυψα τον κ. Μεϊμαράκη. Όχι μόνο δεν κάλυψα κανενός την εμπλοκή, αλλά είπα ό,τι αφορά τους πρώην υπουργούς Εθνικής ‘Αμυνας, Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και Μεϊμαράκη, και έκανα και αναφορά ότι πρέπει να υπάρξει ειδική διαδικασία στη βουλή για να μην πέφτουν αυτές οι δικογραφίες στο πηγάδι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής. άφησε παράλληλα αιχμές ότι η Βουλή διαλύθηκε, πριν συγκαλέσει την Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής η οποία θα προχωρούσε σε αλλαγές του Κανονισμού και θα έδινε την δυνατότητα συγκρότησης Ειδικής Επιτροπής που θα επεξεργαζόταν δικογραφίες κατά κυβερνητικών προσώπων.

«Όλως τυχαίως, η βουλή διαλύθηκε ακριβώς πριν γίνουν όλα αυτά και εκείνοι που εμφανίζονταν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης, της πάταξης της διαφθοράς και της εξυγίανσης του δημοσίου δεν συνέπραξαν καν στο στοιχειώδες για τη Ζήμενς για να προσαχθεί βιαίως ο κ. Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών», πρόσθεσε.

«Θα συμβούλευα τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, τον παραιτηθέντα υπουργό Επικρατείας και τον κ. Καμένο, να μην συνεχίσουν αυτή την ελεεινή προσπάθεια σπίλωσης και αποδόμησης μου. Μπορούν να ψάξουν και στο ληξιαρχείο Αιδηψού και Αθηνών να βρουν τον παππού και την γιαγιά μου. Σίγουρα δεν θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής.

Σκωπτικό όμως ήταν και το σχόλιο της, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι η επίθεση που της γίνεται από τον κ. Καμένο είναι γιατί προσχώρησε στη ΛΑΕ, αλλά και πώς υπεγράφη χωρίς να περάσει από τη Βουλή η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 5 αεροσκαφών ύψους 500 εκ ευρώ.

« Το αριστερό χέρι δεν θα ξεχωρίζει σε λίγο από το δεξί, Το ένα χέρι νίβει το άλλο και σε λίγο το αριστερό από το δεξί δεν θα ξεχωρίζουν», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για νεοδιαπλοκή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά θεωρώ ότι δημιουργήθηκε και μια νέα εποχή, μία νέο-διαπλοκή με εκείνους που επιχείρησαν να είναι προνομιακοί συνομιλητές συγκεκριμένων προσώπων. Αυτό δεν είναι μια εκτίμηση που τους τσουβαλιάζει όλους αλλά μία συνεκτίμηση για εκείνους που είχαν την αρμοδιότητα».

Η απάντηση των ΑΝΕΛ

«Στους ανυπόστατους ισχυρισμούς της πρώην προέδρου της Βουλής σχετικά με τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά απαντούμε: Πρώτον: Για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών απαιτούνται οι υπογραφές τριάντα βουλευτών και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε δεκατρείς βουλευτές.

Δεύτερον: η σχετική δικογραφία παραδόθηκε από την κα Κωνσταντοπούλου στον κ. Καμμένο μια ημέρα αφότου έκλεισε η Βουλή. Και τρίτον: επειδή η κ. Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε πως η ίδια ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι της εστάλη η δικογραφία για τα εξοπλιστικά από τη Δικαιοσύνη, ρωτάμε ευθέως: πότε προέβη στη σχετική ανακοίνωση και αν δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ», δήλωσε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.