Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σήμερα
NEW YORK, USA - FEBRUARY 28: United Nations Security Council holds an urgent meeting on the recent escalation in the northwest of Syria in New York, United States on February 28, 2020. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η Χαμάς απέρριψε πρόταση για συμφωνία για τους ομήρους.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε και πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως εντός της ημέρας για να συζητήσει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η προεδρία του κορυφαίου οργάνου του διεθνούς οργανισμού.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η συνεδρίαση αναμένεται να γίνει περί τις 16:00 (ώρα Νέας Υόρκης· 23:00 ώρα Ελλάδας).

Νωρίτερα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ, ο Γκιλάντ Ερντάν, ανακοίνωνε μέσω X πως ζήτησε τη σύγκληση του ΣΑ καθώς «η ιρανική επίθεση εγείρει σοβαρή απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια» και «αναμένω να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο και να αναλάβει σθεναρή δράση εναντίον του Ιράν».

Η Χαμάς απέρριψε πρόταση για συμφωνία για τους ομήρους

Η Χαμάς απέρριψε τις τελευταίες προτάσεις για μια συμφωνία για την επιστροφή των ισραηλινών ομήρων και το Ισραήλ θα συνεχίσει να επιδιώκει τους στόχους του στη Γάζα «με πλήρη ισχύ», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στη δήλωση αναφέρεται πως η απόρριψη των προτάσεων δείχνει ότι ο Γιαχία Σινουάρ, ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, δεν θέλει μια συμφωνία και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί εντάσεις με το Ιράν και να προκαλέσει περιφερειακή κλιμάκωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ