Επιβεβαιώνει την επίσκεψη Μπάιντεν στην Τουρκία ο Λευκός Οίκος

Επιβεβαιώνει την επίσκεψη Μπάιντεν στην Τουρκία ο Λευκός Οίκος
USA DEMOCRATIC NATIONAL CONVENTION

Η επίσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου. 

Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 24 Αυγούστου, επιβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η επίσκεψη Μπάιντεν θα είναι η πρώτη επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου των ΗΠΑ μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.

Την είδηση έκανε αρχικά γνωστή ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ με δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός τονίζει ότι η συμπεριφορά των ΗΠΑ, στο ζήτημα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, έχει βελτιωθεί. Ωστόσο  τόνισε στο CNN Turk ότι «Η Τουρκία δε μπορεί να συμβιβαστεί με τις ΗΠΑ» και συμπληρώνει ότι το δίκτυο του Γκιουλέν έχει εδραιώσει ειδικό κανάλι επικοινωνίας με 50.000 υποστηρικτές του στην Τουρκία, που το χρησιμοποιούν.

Παράλληλα, δηλώνει ότι περισσότεροι από 81.000 υπάλληλοι έχουν απολυθεί από τις εργασίες τους, μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός εκφράζει επίσης, την πεποίθησή του, ότι “ιδιαιτέρως σημαντικές εξελίξεις” αναμένεται να συμβούν στη Συρία, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Στο μεταξύ η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης έστειλε επιστολή στις αμερικανικές αρχές, με την οποία ζητάει την προφυλάκιση του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, μεταδίδει το CNN Turk.