Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος Eλλήνων ομογενών στη Μαριούπολη

REUTERS

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών δεσμεύθηκε πως η στήριξη της Ελλάδας στις οικογένειες των θυμάτων θα είναι άμεση.

Το θάνατο Ελλήνων ομογενών από την επίθεση με οβίδα που έπληξε το βράδυ της Τρίτης το χωριό Σαρτανά, στα περίχωρα της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Βενιζέλος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη και την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάνδρα Προτσένκο, «μεταξύ των θυμάτων που έχασαν την ζωή τους από οβίδα πυροβολικού που ερρίφθη, χθες, στο χωριό Σαρτανά, πλησίον της Μαριούπολης, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν, και άτομα ελληνικής καταγωγής».

«Η στήριξη μας θα είναι άμεση» διαβεβαιώνει ο κ. Βενιζέλος σημειώνοντας ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες, η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό των ομογενών της Ουκρανίας και ήδη έχουν δοθεί εντολές στον Γενικό μας Πρόξενο στη Μαριούπολη, όπως παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του καθώς και τον τραυματιών».

Τονίζει, δε, ότι «η προστασία των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Μαριούπολης και της ευρύτερης περιοχής είναι η πρώτη μέριμνά μας. Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση. Αυτός είναι ο άξονας της πολιτικής μας ευθύς εξαρχής, τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, όσο και διμερώς».