Η εποχή της αμφισβήτησης είναι διαχρονική

Η εποχή της αμφισβήτησης είναι διαχρονική

Κάθε Δευτέρα μέχρι τις γιορτές θα βλέπουμε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Yuppi Du!» στη μουσική σκηνή του Faust.

 

Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2013 αλλά δε λέμε ποτέ όχι σε μια αναδρομή στην δεκαετία του ’60. Τότε που η μουσική και η αμφισβήτηση βρίσκονταν στην απόλυτη φάση κορύφωσης.

Τέλη της δεκαετίας του ’60 πιο συγκεκριμένα. Η μουσική ανθίζει σα να γνωρίζει μια ατέλειωτη Άνοιξη. Το Βιετνάμ είναι η πιο ανοιχτή πληγή στον κόσμο. Η ιδιοκτησία, το εκπαιδευτικό σύστημα, οι κοινωνικές συμβάσεις βρίσκονται υπό αμφισβήτηση. Μια νέα εποχή ξεσπάει –είναι ολοφάνερο.

Η παράσταση «Yuppi Du!» μας οδηγεί ακριβώς εκεί. Είναι ένα αφιέρωμα στην εποχή εκείνη που ξετυλίγεται μέσα από την ιδιαίτερη ιστορία πέντε ανθρώπων.

Μια νεαρή παρέα ξεκινά ένα ταξίδι από την Αμερική και την Ευρώπη μέχρι την Ινδία και το Βιετνάμ. Θέλουν να γνωρίσουν τον κόσμο, θέλουν να ζήσουν την περιπέτεια, θέλουν να διεκδικήσουν… όχι τον κόσμο αλλά τις ζωές τους.

Διαβάστε ακόμη: Προσβλητικές διαφημίσεις από το παρελθόν

Παρακολουθούμε την περιπλάνηση της παρέας, την βλέπουμε να μεγαλώνει, να πονάει, να σκέφτεται, να ενθουσιάζεται, να δυσκολεύεται και να αμφιβάλλει. Την βλέπουμε όμως και να αγαπά, να ελπίζει, να προσπαθεί για έναν κόσμο πιο ειλικρινή, πιο συνεπή, πιο ανθρώπινο.

Η ιστορία τους ζωγραφίζει την πορεία της γενιάς που διεκδίκησε την ανεξαρτησία, την αισιοδοξία, την αγάπη και την ισότητα. Χαρά και συγκίνηση μέσα από μια παρέα ζει τραγουδώντας την υπέροχη μουσική εκείνης της δεκαετίας.

Rolling Stones, Doors, John Lennon, Santana, The Who, Pink Floyd, Queen, Cure, Boney M, Bee Gees είναι μέρος της μουσικής που θα ακούσουμε. Και μάλιστα σε ζωντανή εκτέλεση υπό την ενορχήστρωση του Χρίστου Θεοδώρου.

Η παρέα αποτελείται από τους ηθοποιούς Πάρη Θωμόπουλο, Χαρά Κότσαλη, Κωνσταντίνο Μπιμπή, Νικόλα Παπαδομιχελάκη και Πηνελόπη Τσιλίκα.

Τα κείμενα της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Πέρης ενώ την σκηνοθεσία έχει η Κατερίνα Φωτιάδη.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου κάνει μαγευτικό να ταξιδέψουμε σε μια δεκαετία που, οι περισσότεροι από εμάς, μόνο ακουστά την έχουμε. Στο Faust δεν θα την ακούσουμε μόνο… Θα την δούμε κιόλας.

«Yuppi Du!». Κάθε Δευτέρα στις 22.30 στη μουσική σκηνή Faust, Αθηναΐδος 12, Μοναστηράκι. Η είσοδος κυμαίνεται από τα 5 έως τα 8 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.faust.gr