Επτά Έλληνες μέσα στους 200 πλουσιότερους της Αυστραλίας

REUTERS

Συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση χτίζοντας τις δικές τους αυτοκρατορίες στη «χώρα των καγκουρό».

Επτά ομογενείς συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα των 200 πλουσιοτέρων Αυστραλών, που δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό BRW, με την Τζίνα Ράινχαρτ να ηγείται, με περιουσία που ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια.

Στην 45η θέση του καταλόγου, και πρώτος στη σειρά των Ελλήνων Κροίσων της χώρας είναι ο ομογενής, πρώην ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής, Κώστας Μακρής, με περιουσία 940 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος και ο γιος του, Ρος, είναι οι ισχυρότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων κυρίως στη Νότια Αυστραλία.

Στη δεύτερη θέση, από ελληνικής πλευράς, βρίσκεται ο ιδιοκτήτης ορυχείων Κέρι Χαρμάνης με 610 εκατομμύρια δολάρια.

Στην 3η θέση των πλουσιότερων ομογενών της Αυστραλίας «δεσπόζει» το όνομα της οικογένειας του Χάρη Σταμούλη, με περιουσία που ανέρχεται σε 540 εκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί ο Θ. Καρύδης με 500 εκατομμύρια δολάρια.

Επόμενος είναι ο Νικ Πολίτης με 410 εκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί ο Γιώργος Κούκης με περιουσία 325 εκατομμυρίων δολαρίων. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα και μεγάλωσε στην Αυστραλία, είναι ιδιοκτήτης τεχνολογικής εταιρείας με έδρα την Ελβετία. Βασικός μέτοχος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ζυρίχης εταιρείας «Temenos», είναι ο ίδιος ο Γιώργος Κούκης, σύμφωνα με το έγκριτο ελβετικό οικονομικό περιοδικό «Bilanz», που είναι και ο πέμπτος πλουσιότερος Έλληνας της Ελβετίας.

Στην 7η θέση των ομογενών Κροίσων είναι ο ταξιδιωτικός πράκτορας της Μελβούρνης Σπύρος Αλυσανδράτος με 320 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

Ο πλουσιότερος νέος επιχειρηματίας στην Αυστραλία είναι Έλληνας

Η Ελληνίδα επιχειρηματίας που διαπρέπει στην Αυστραλία

Η Αυστραλία «αγκάλιασε» μια 29χρονη Ελληνίδα επιχειρηματία

Μία Ελληνίδα επιχειρηματίας στις καλύτερες 40 under 40 της Αυστραλίας

Ο επιχειρηματίας που θέλει να φέρει πιο κοντά την Αυστραλία στην Ελλάδα