Έρχεται νέα χαλάρωση στα capital controls- Τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις

Έρχεται νέα χαλάρωση στα capital controls- Τι σημαίνει αυτό για τις επιχειρήσεις
A man withdraws sixty Euros, the maximum amount allowed after the imposed capital controls in Greek banks, at a National Bank of Greece ATM in Piraeus port near Athens, Greece June 30, 2015. The head of the European Commission made a last-minute offer to try to persuade Greek Prime Minister Alexis Tsipras to accept a bailout deal he has rejected before a referendum on Sunday which EU partners say will be a choice of whether to stay in the euro. REUTERS/Yannis Behrakis - RTX1IE9U
Χαλάρωση των capital controls μελετά η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περαιτέρω διευκόλυνσης των συναλλαγών των επιχειρήσεων.

Χαλάρωση των capital controls μέχρι τα τέλη Μαΐου μελετά η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περαιτέρω διευκόλυνσης των συναλλαγών των επιχειρήσεων. Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο, καθώς και στις συναντήσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όμως, με δεδομένο ότι το προεκλογικό κλίμα είναι απαγορευτικό για την πλήρη κατάργηση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων κυρίως προς το εξωτερικό, η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται σε μικρές κινήσεις σταδιακής χαλάρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να διευρύνει το όριο για τις συναλλαγές των επιχειρήσεων με το εξωτερικό και ενδεχομένως το όριο για τα εμβάσματα ιδιωτών στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι σήμερα οι επιχειρήσεις μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με το εξωτερικό έως το όριο των 100.000 ευρώ ανά ημέρα και ανά πελάτη, έπειτα από προσκόμιση των σχετικών τιμολογίων και παραστατικών.