Έρχεται ο πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς

Έρχεται ο πρώτος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς

Το Βρετανικό Συμβούλιο με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς αναδεικνύει το έργο των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών διοργανώνεται για πρώτη χρονιά από το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάς, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του οργανισμού Life Skills.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών τους με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Microsoft «Συνεργάτες στη Μάθηση» που έχει αναπτύξει η εταιρία για την προώθηση της χρήσης της τεχνολογίας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να τιμήσει το έργο Ελλήνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι με τη βοήθεια σύγχρονων τεχνολογιών, έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας.

Η Microsoft Ελλάς υποστηρίζει τον διαγωνισμό, προσφέροντας την παγκόσµια πλατφόρµα www.pil-network.com, μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, ακολουθώντας τις οδηγίες υποβολής της εκπαιδευτικής τους δραστηριότητας.

Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν αναπτύξει εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού, όπως τα Word, Excel, PowerPoint, MovieMaker, Producer και άλλα εργαλεία της Microsoft.

Από τις συμμετοχές στον ελληνικό διαγωνισμό, θα διακριθούν οι πέντε καλύτερες δράσεις, οι εκπρόσωποι των οποίων θα προσκληθούν από το Βρετανικό Συμβούλιο για να παρουσιάσουν το έργο τους στις 21 Μαρτίου. Εκεί θα ξεχωρίσουν οι τρεις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, στις οποίες θα δοθούν βραβεία τεχνολογίας και αναμνηστικά δώρα για τους μαθητές τους.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον διαγωνισμό λήγει την Δευτέρα 2 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής οι ενδιαφερόμενοι επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.