Έρχεται το Youtube χωρίς διαφημίσεις

Έρχεται το Youtube χωρίς διαφημίσεις
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο τέλος του έτους αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή νέα συνδρομητική υπηρεσία.

Τη δυνατότητα να παρακολουθούν βίντεο χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις να τους διακόπτουν αναμένεται να προσφέρει άμεσα στους χρήστες του το Youtube.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη, η εφαρμογή της συνδρομητικής αυτής υπηρεσίας πρόκειται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2015.

Μάλιστα, σύμφωνα με το TechCrunch, το Youtube αρχίζει την ενημέρωση των εταίρων του σχετικά με τους όρους της υπηρεσίας, καθώς και για την περικοπή της τάξης του 55% που σχεδιάζει στις συνδρομές.

Το εγχείρημα αυτό αποτελεί το τελευταίο σε μία σειρά προσπαθειών του Youtube, το οποίο ανήκει στη Google, για να διαφοροποιήσει το επιχειρηματικό του μοντέλο και να αυξήσει τα κέρδη του από το ένα δισεκατομμύριο χρήστες που το επισκέπτονται σε μηνιαία βάση. Τον Νοέμβριο το YouTube εισήγαγε μια δοκιμαστική έκδοση του Music Key, μιας συνδρομητικής μουσικής υπηρεσίας χωρίς διαφημίσεις , με κόστος 9,99 δολάρια το μήνα.

Το YouTube προσφέρει επίσης ήδη βίντεο σε ορισμένα συνδρομητικά κανάλια και οι χρήστες μπορούν να τα νοικιάσουν ή να τα αγοράσουν μέσω του site .

Σημειώνεται ακόμη πως η ανακοίνωση του Youtube έρχεται την ώρα που εντείνεται ο ανταγωνισμός από online υπηρεσίες streaming όπως το Netflix.