Έρχονται 17.500 προσλήψεις – εξπρές στην τοπική αυτοδιοίκηση

Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους της χώρας να καταγράψουν άμεσα τις ανάγκες τους.

Εγκύκλιο στους δήμους της χώρας έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ζητώντας τους να καταγράψουν άμεσα τις ανάγκες που έχουν σε προσωπικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» οι προσλήψεις που θα φτάσουν τις 17.000 αναμένεται να γίνουν μέχρι τις 18 Μαρτίου , δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση, και κυρίως στους δήμους, θα προσληφθούν συνολικά 17.591 εποχικοί υπάλληλοι. Πιο αναλυτικά:
– Οι 2.842 υπολογίζεται ότι θα απασχοληθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου των δήμων.

– Οι 6.600 θα απασχοληθούν μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ και

– Άλλοι 8.149 σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και δομές όπου οι πολίτες πληρώνουν αντίτιμο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι ειδικότητες που θα προκριθούν αφορούν κυρίως θέσεις για εργάτες καθαριότητας, εργάτες πρασίνου αλλά και προσωπικό για βρεφονηπιακούς σταθμούς, καθώς και ειδικότητες που θα έπρεπε να προσληφθούν το καλοκαίρι, όπως ναυαγοσώστες και γυμναστές.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τσίπρας καταγγέλλει μεθοδεύσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης άρχισε την απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Οι επιτυχόντες αυτοί θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των 10.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που έχουν προγραμματισθεί για το 2014.

Οι επιτυχόντες θα πρέπει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου μα επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και προσόντα τους, μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

Σχετικά άρθρα