Έρχονται οι επενδύσεις σε χρυσό και μετοχές μέσω κρυπτονομισμάτων

Έρχονται οι επενδύσεις σε χρυσό και μετοχές μέσω κρυπτονομισμάτων

Σύντομα αναμένεται το λανσάρισμα ψηφιακών tokens που θα υποστηρίζονται από πολύτιμα μέταλλα, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για τους επενδυτές.

της Jen Wieczner

Οι επενδυτές θα μπορούν πολύ σύντομα να αγοράζουν χρυσό και μετοχές με τη μορφή κρυπτονομίσματος, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο μπορούν να αγοράσουν Bitcoin.

Η Paxos, μια εταιρεία με έδρα στη Νέα Υόρκη που ήδη προσφέρει ένα κρυπτονόμισμα υποστηριζόμενο από δολάρια (γνωστό ως stablecoin), καθώς και υπηρεσίες αγοραπωλησίας Bitcoin, σχεδιάζει κάποια στιγμή μέσα στο 2019 να λανσάρει ψηφιακά tokens που θα υποστηρίζονται από πολύτιμα μέταλλα και μετοχές.

Η εταιρεία παρουσίασε το stablecoin της, Paxos Standard, πριν από έξι μήνες συνδέοντας τα αποθέματα ρευστού με ένα blockchain – τη «σπονδυλική στήλη» κάθε κρυπτονομίσματος.

Πλέον, θέλει «να πάρει κάθε είδος επενδυτικού στοιχείο και να το βάλει σε ένα blockchain» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Paxos, Chad Cascarilla, στο Fortune. Ο στόχος είναι να ολοκληρώνονται οι συναλλαγές και να μεταφέρονται τα επενδυτικά στοιχεία ασφαλέστερα, ταχύτερα και φτηνότερα, προσέθεσε.

Για να δουλέψει το σύστημα, η Paxos πρέπει να εξασφαλίσει ότι θα διαθέτει τον ίδιο όγκο αποθέματος – δολαρίων, πολύτιμων μετάλλων ή μετοχών – στον «πραγματικό κόσμο» με εκείνο που θα είναι εγγεγραμμένος στο blockchain.

Πιο άμεσα προβλέπεται να λανσαριστεί η χρήση μετοχών και ομολόγων – επενδυτικών στοιχείων που η Paxos λέει ότι έχει ήδη δοκιμάσει επιτυχημένα σε συναλλαγές blockchain, είπε ο Cascarilla. «Είμαστε πολύ κοντά στο σημείο αυτό, και μάλλον θα το δούμε να συμβαίνει το 2019».

Η Paxos, η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία εικονικών νομισμάτων που αδειοδοτήθηκε στη Νέα Υόρκη, χρειάζεται περαιτέρω έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για να αποκτήσει τη δυνατότητα διάθεσης κρυπτονομισμάτων συνδεδεμένων με πιο παραδοσιακά αξιόγραφα.

Η εισαγωγή βασικών προϊόντων προβλέπεται επίσης να ξεκινήσει άμεσα, και «ο χρυσός είναι η πιο εμφανής επιλογή» είπε ο Cascarilla, προσθέτοντας ότι «θα εισαχθεί οπωσδήποτε φέτος».

Η σύνδεση πολύτιμων μετάλλων με κρυπτονομίσματα ανοίγει νέες δυνατότητες, όπως π.χ. η διαίρεση μιας ράβδου χρυσού σε μικρότερες ονομαστικές αξίες.

Δείτε ακόμη: Σας αρέσουν τα κρυπτονομίσματα αλλά όχι η αστάθειά τους; Ήρθε η ώρα να γνωρίσετε τα stablecoins