Έρχονται περισσότερες «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους

Έρχονται περισσότερες «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους
Κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εμβολιασμούς σε αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ακόμη περισσότερες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας οι εμβολιασμένοι θα πάψουν να έχουν τους περιορισμούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα ενώ, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, πιθανώς να έχουν ελευθερία κινήσεων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, δηλαδή να έχουν ελευθερία κινήσεων ακόμα και μετά τη 1 το βράδυ όντας και όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης.

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη ή το αργότερο τις επόμενες ημέρες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα περάσει στην εφεδρεία. Θα εξακολουθήσει βέβαια να υπάρχει αλλά τον κύριο ρόλο θα τον έχει πλέον η επιτροπή δημόσιας υγείας που θα απαρτίζεται από επτά το πολύ επιστήμονες.

Στην ατζέντα της εν λόγω επιτροπής δεν θα βρίσκονται μόνο ζητήματα κορωνοϊού αλλά και θέματα που σχετίζονται με άλλες ασθένειες που απειλούν τη δημόσια υγεία.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση είναι ότι πρώτον οι εμβολιασμένοι θα απολαύσουν μία επιστροφή στην κανονικότητα και δεύτερον ότι πολύ δύσκολα θα επιβληθεί νέο γενικό λοκντάουν.