Έρευνα Focus Bari: Πως αλλάζει η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες;

Έρευνα Focus Bari: Πως αλλάζει η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες;
Photo: Φωτ. Προσωπικού Αρχείου
Η πλειοψηφία των Ελλήνων ενημερώνεται τακτικά για τις προφορές των σούπερ μάρκετ.

Στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων που έχουν επηρεάσει η αλλαγή της οικονομικής κατάστασης, οι μισθοί και η ακρίβεια αναφέρεται η Focus Bari που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το σούπερ μάρκετ και γενικότερα τα ψώνια για οικιακά είδη και τρόφιμα είναι μια ανάγκη που όλοι οι Έλληνες καλούνται να καλύψουν και έχουν βρει τους δικούς τους τρόπους να το κάνουν οικονομικά.

Όπως αναφέρει η Focus Bari, τα βασικά σημεία της έρευνας με τίτλο «Πως αλλάζει η ακρίβεια τις καταναλωτικές συνήθειες;» έδειξαν ότι:

  • Η πιστότητα των Ελλήνων σε συγκεκριμένη αλυσίδα σουπερμάρκετ είναι μάλλον «σχετική», με το  44% να δηλώνει πως ψωνίζει συνήθως από μια αλυσίδα και έχει και άλλες 2-3 στο νου του.
  • Στο ερώτημα για κάρτα πιστότητας/πόντων, οι μικρότερες ηλικίες έχουν κάρτα για μια μόνο αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ενώ όσο ανεβαίνει η ηλικία των ερωτηθέντων ανεβαίνει και ο αριθμός των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που έχουν οι καταναλωτές.
  • 4 στους 5 καταναλωτές που έχουν κάρτα πιστότητας (85% του πληθυσμού) την χρησιμοποιούν πάντα/σχεδόν πάντα.
  • Όλοι -98%- οι Έλληνες καταναλωτές ενημερώνονται τακτικά για τις προσφορές των σουπερμάρκετ.
  • Οι προσφορές των supermarkets οδηγούν σημαντική μερίδα καταναλωτών να πηγαίνει από το ένα στο άλλο, με το 44% να δηλώνει πως «ενημερώνομαι συστηματικά για τις προσφορές, και κάποιες φορές πάω από το ένα σουπερμάρκετ στο άλλο για να τις πετύχω»

Αναλυτικά, όλη η έρευνα της Focus Bari είναι διαθέσιμη εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: