Ερυθρά Θάλασσα: Η Evergreen σταματά προσωρινά να δέχεται ισραηλινά φορτία, αναστέλλει τον πλου στην περιοχή

Ερυθρά Θάλασσα: Η Evergreen σταματά προσωρινά να δέχεται ισραηλινά φορτία, αναστέλλει τον πλου στην περιοχή
epa09106622 A container ship in Table Bay, Cape Town, South Africa, 30 March 2021. According to the international vessel tracking platform FleetMon, with the Suez Canal blocked for a week, many shipping companies resorted to rerouting their vessels around the Cape of Good Hope at the southern tip of Africa. Included is the mega ship Ever Greet, which is operated by Evergreen, the same Taiwan based company as the vessel Ever Given which blocked the Suez Canal. EPA/NIC BOTHMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είναι προγραμματισμένο να περάσουν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας θα αλλάξουν ρότα.

Η ταϊβανέζικη ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Evergreen ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά να δέχεται ισραηλινά φορτία με άμεση ισχύ και έδωσε οδηγίες στα πλοία της να αναστείλουν τον πλου μέσω της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι νεοτέρας.

Η Evergreen προσέθεσε ότι τα σκάφη με τοπικές υπηρεσίες σε λιμάνια της Ερυθράς Θάλασσας θα πλεύσουν σε κοντινά ασφαλή ύδατα και θα περιμένουν για νέες ενημερώσεις, ενώ τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είναι προγραμματισμένο να περάσουν μέσω της Ερυθράς Θάλασσας θα αλλάξουν ρότα, γύρω από το Ακρωτήρι της Καλής Ελπίδας για να συνεχίσουν τα ταξίδια τους προς τους προορισμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δανέζικη Maersk, η γερμανική Hapag-Lloyd, η γαλλική CMA CGM και η ιταλοελβετική MSC έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες ότι τα σκάφη τους δεν θα χρησιμοποιούν πλέον την Ερυθρά Θάλασσα «μέχρι νεοτέρας», τουλάχιστον έως σήμερα ή έως ότου το πέρασμα να «είναι ασφαλές».

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, έχουν αυξήσει τις επιθέσεις κοντά στο στρατηγικής σημασίας στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ, που χωρίζει την αραβική χερσόνησο από την Αφρική και από το οποίο περνά το 40% του παγκόσμιου εμπορίου. Οι Χούθι έχουν προειδοποιήσει ότι θα στοχοθετούν πλοία που κινούνται στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης και έχουν σχέσεις με το Ισραήλ, ως απάντηση στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ