Έρχονται πιο προσιτά EV; Αναφορές ότι η Tesla θα κατασκευάσει αυτοκίνητο αξίας 25.000 ευρώ στη Γερμανία

Έρχονται πιο προσιτά EV; Αναφορές ότι η Tesla θα κατασκευάσει αυτοκίνητο αξίας 25.000 ευρώ στη Γερμανία
Pedestrians walk past a TESLA electric car store in Shanghai, China, on April 6, 2023. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ζωτικής σημασίας για την εταιρεία του Έλον Μασκ η επέκταση στη μαζική αγορά.

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο αξίας 25.000 ευρώ στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο, δήλωσε τη Δευτέρα πηγή με γνώση του θέματος, σύμφωνα με το Reuters, σε μια πολυαναμενόμενη εξέλιξη για την κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων που στοχεύει στη μαζική διάδοση των αυτοκινήτων της.

Η πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί, δεν είπε πότε θα ξεκινήσει η παραγωγή, ενώ η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ επισκέφθηκε την Παρασκευή το εργοστάσιο στο Γκρουενχάιντε και ευχαρίστησε το προσωπικό για τη σκληρή δουλειά του, όπως έδειξε ένα βίντεο στην πλατφόρμα X.

Στην ίδια συνάντηση, ενημέρωσε το προσωπικό για τα σχέδια κατασκευής του οχήματος των 25.000 ευρώ εκεί, ανέφερε η πηγή.

Το γερμανικό εργοστάσιο παράγει σήμερα το Model Y, το EV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ σχεδίαζε εδώ και καιρό να κατασκευάσει ένα πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά δήλωσε το 2022 ότι δεν είχε ακόμη κατακτήσει την τεχνολογία και έβαλε το σχέδιο στο ράφι.

Παρόλα αυτά, πηγές δήλωσαν στο Reuters τον Σεπτέμβριο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πλησίαζε σε μια καινοτομία που θα της επέτρεπε να χυτεύσει σχεδόν όλο το κάτω μέρος του EV σε ένα κομμάτι, μια καινοτομία που θα επιτάχυνε την παραγωγή και θα μείωνε το κόστος.

Η επέκταση στη μαζική αγορά είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου της Tesla να αυξήσει τις παραδόσεις οχημάτων στα 20 εκατομμύρια έως το 2030, δηλαδή να 10πλασιάσει την τρέχουσα δυναμικότητα.

Όμως, η αδύναμη οικονομία και τα υψηλά επιτόκια έχουν πλήξει τη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, ωθώντας την Tesla και άλλες εταιρείες να μειώσουν τις τιμές τους τελευταίους μήνες σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις πωλήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: