Εσωκομματικός πονοκέφαλος για τον Κόρμπιν

Εσωκομματικός πονοκέφαλος για τον Κόρμπιν
epa05393802 Britain's Labour party leader Jeremy Corbyn leaves his home in North London, Britain, 27 June 2016. Following the sacking of Hillary Benn, the party's shadow Foreign Secretary, around 16 Labour party members resigned on 26 June in protest of Corbyn's poor leadership during the referendum campaign. EPA/SEAN DEMPSEY

172 βουλευτές ζητούν να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών αλλά εκείνος αρνείται κατηγορηματικά. 

Εκατόν πενήντα βουλευτές αναμένεται να καταψηφίσουν τον Τζέρεμι Κόρμπιν αποσύροντας την υποστήριξή τους από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, την ώρα που ο Τζορτζ Όσμπορν απέκλεισε οποιαδήποτε υποψηφιότητά του στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

Ο Κόρμπιν έχασε τα δύο τρίτα της “σκιώδους κυβέρνησής του” καθώς περισσότεροι από 30 από τους βουλευτές των Εργατικών απέσυραν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του το τελευταίο 48ωρο.

Επιπλέον, όπως έχει διαρεύσει ότι 150 βουλευτές αναμένεται να παραιτηθούν και να ενταχθούν στην κίνηση αυτή στην προσπάθεια απομάκρυνσης του Κόρμπιν από την ηγεσία των Εργατικών.

Οι “αντάρτες” επικρίνουν τον Κόρμπιν για τη χλιαρή στάση που τήρησε στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της Πέμπτης.

Κατατέθηκε πρόταση μομφής για την αποχώρησή του από την ηγεσία του κόμματος και διενεργήθηκε σχετική ψηφοφορία. Τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι 172 βουλευτές ζητούν να παραιτηθεί και μόλις 40 βουλευτές υποστήριξαν τον ηγέτη του κόμματός τους. Αυτή η απόφαση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και ο Κόρμπιν έσπευσε να ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.  «Είμαι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του κόμματός μας με στόχο να προάγω ένα νέο είδος πολιτικής, (με ψήφισε) το 60% των στελεχών του Εργατικού Κόμματος και των υποστηρικτών του και δεν θα τους προδώσω με το να παραιτηθώ» δήλωσε ο ίδιος σε μια ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα.  «Η σημερινή ψηφοφορία των βουλευτών δεν έχει συνταγματική νομιμότητα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στον απόηχο της απόφασης του Brexit, τα στελέχη των Εργατικών κατηγορούν τον αρχηγό τους ότι δεν συμμετείχε αρκετά στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και υποστηρίζουν ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα καταφέρει να κερδίσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Την ίδια ώρα, στο στρατόπεδο των Συντηρητικών, επικρατεί διχασμός ανάμεσα στου υπέρ του Μπόρις και κατά του Μπόρις οπαδούς μιας και φαίνεται ότι είναι ο νούμερο ένα υποψήφιος διάδοχος του Ντέιβιντ Κάμερον.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι πραγματικά ο Μπόρις Τζόνσον: Το άλμπουμ της ζωής του