Έστειλε… «συντροφικούς χαιρετισμούς» ο Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Έστειλε… «συντροφικούς χαιρετισμούς» ο Δραγασάκης: Παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης συμμετέχει σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019. Συνεδρίασε η διαρκής επιτροπή παραγωγής και εμπορίου με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2016/943 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2016 σχετικά με την προστασία της τεχνογνωσίας και των επιχειρηματικών πληροφοριών που δεν έχουν αποκαλυφθεί (εμπορικό απόρρητο) από την παράνομη απόκτηση, χρήση και αποκάλυψή τους (EEL157 της 15.06.2016) - Μέτρα για την επιτάχυνση του έργου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και άλλες διατάξεις». ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποχώρησε από το κόμμα και ο Γιώργος Βαρεμένος.

Όπως γνωστοποίησε με επιστολή στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και την οποία κοινοποιεί και στον Στέφανο Κασσελάκη, ο Γιάννης Δραγασάκης παραιτήθηκε από την Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής», τονίζει ο πρώην υπουργός και προσθέτει ότι «όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ».

Ωστόσο, διευκρινίζει ότι παραμένει μέλος του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά η επιστολή του:

Προς

Ράνια Σβίγγου, γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κοινοποίηση

Στέφανο Κασσελάκη, Πρόεδρο

Αθήνα, 08/12/23

Αγαπητή Ράνια

Με την επιστολή αυτή παραιτούμαι από την ΚΕ.

Όπως αναφέρω στο συνημμένο κείμενο:

«…η πλήρης διαφωνία μου με την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπό τη νέα ηγεσία δεν μου επιτρέπει να παραμένω μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Επειδή μου γίνονται διάφορες προτάσεις από μέλη του κόμματος, τα ευχαριστώ και διευκρινίζω ότι, όσο διαρκεί η παρούσα κατάσταση δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε κανένα θεσμικό όργανο, σε θεσμική κομματική λειτουργία ή δημόσια εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Φυσικά, παραμένω μέλος του και θα συνεχίσω, στο μέτρο των δυνάμεων μου, να αγωνίζομαι για τις αξίες, τις ιδέες και το ήθος της Αριστεράς μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Το συνημμένο κείμενο αποτελεί και μια πρώτη συμβολή μου στον προσυνεδριακό διάλογο ο οποίος ελπίζω να γίνει εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Γιάννης Δραγασάκης

Αποχώρησε από το κόμμα και ο Γιώργος Βαρεμένος

Την ίδια ώρα, ακόμη ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Βαρεμένος, ανακοίνωσε με δήλωσή του την αποχώρησή του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ασκώντας κριτική στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη.

Αναλυτικά:

«Ίσως τα πολλά λόγια να είναι περιττά όταν συμβαίνει αυτό που δεν μπορούσες να φανταστείς. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υπό την νέα ηγεσία του θα οδηγούνταν στην γκρίζα ζώνη όπου συναντώνται ο ευτελισμός και η αποσύνθεση, μέσα σε ένα κλίμα ιλαρότητας ανέμελου life style.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι επικράτησε ένα κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας πρωτοφανές στα χρονικά. Κανένας σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, αντίθετα η ποιότητα των μέσων προσδιορίζει το ευγενές ή μη του σκοπού. Είτε το καταλαβαίνουμε είτε όχι διακυβεύεται μια ιστορικών διαστάσεων απαξίωση της αριστεράς.

Η λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από ανταγωνιζόμενες τάσεις- οργανωτικά σχήματα στις οποίες απέφυγα να συμμετέχω, έναντι οποιουδήποτε τιμήματος, ήταν προβληματική και δεν θα πρέπει να επαναληφθεί στο νέο εγχείρημα, το οποίο πρέπει να οικοδομήσει κάτι καινούριο χωρίς να απομακρύνεται από τις ρίζες του.

Σέβομαι την όποια επιλογή των συντρόφων με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια ολόκληρα και τα αισθήματά μου απέναντί τους δεν πρόκειται να αλλάξουν. Πρέπει να είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες οριακές καταστάσεις όπως η σημερινή, ορισμένα πράγματα ανάγονται στον σκληρό πυρήνα της ατομικής ευθύνης του καθενός. Όλοι μας κρινόμαστε πέρα από πλειοψηφίες ή εκλογικά αποτελέσματα από την ίδια την ιστορία.

Κανείς δεν διαθέτει το αλάθητο, αλλά και κανείς δεν θα έπρεπε να ανήκει σε κάτι που δεν μπορεί να το υπερασπιστεί.

Δεν αισθάνομαι ότι απλά αποχωρούμε, αλλά ότι προχωρούμε».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: