ΕΤΕπ και Alpha Bank ενισχύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

ΕΤΕπ και Alpha Bank ενισχύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Σύμβαση 100 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση τους.

Την υπογραφή σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) ύψους 100 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ), ανακοίνωσε η Alpha Bank. Τα χρηματοδοτικά κεφάλαια παρέχονται στο πλαίσιο του «Ελληνικού Ταμείου Εγγυοδοσίας της ΕΤΕπ για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις», το οποίο συστάθηκε το 2012 με σκοπό την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των ΜμΕ.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής – Wholesale Banking Αρτέμης Θεοδωρίδης αναφέρει ότι με την υπογραφή του δανείου των 100 εκατ. ευρώ προστίθεται ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων, σε μία περίοδο που η ρευστότητα είναι αγαθό ακριβό και σε ανεπάρκεια, τόσο για τις τράπεζες, όσο και για τις επιχειρήσεις.

Μέσω του εκτενούς δικτύου Καταστημάτων της Alpha Bank σε όλη την Ελλάδα, το ποσό που προβλέπει η σύμβαση θα διοχετευθεί σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών, για τη χρηματοδότηση, με ευνοϊκούς όρους, των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και των αναγκών τους σε κεφάλαιο κινήσεως.

Χατζηδάκης: 69 εκατ. ευρώ διαθέσιμα σε 4 funds για επενδύσεις